Savršen početak dana: Muffini od zobenih i šumskog voća

Image

Prekrasni, zdraviji, fini muffini koje ćete začas iskombinirati za doručak, desert ili međuobrok! Koristite svježe ili smrznuto šumsko voće, koje nije potrebno odmrzavati nego ih direkt iz zamrzivača umiješajte u smjesu. U vrijeme kada ima svježeg bobičastog voća svakako prednost dajte njemu. 

Također, med možete zamijeniti stevijom, ukoliko želite još smanjiti kalorijsku vrijednost ovih muffina. Priprema je jednostavna i ne zahtijeva nikakve posebne tehnike ili napredna kulinarska znanja.

zobeni muffini

Sastojci (za oko 12 muffina):

Mokri:

  • 1 veća zrela banana
  • 2 veća jaja
  • 1 žličica arome vanilije
  • 2-3 žlice meda
  • 100 ml zobenog ili bademovog mlijeka
  • 1 žlica kokosovog ulja, otopljenog i prohlađenog

Suhi:

zobeni muffini

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 175°C i pripremite silikonski kalup za muffine (ukoliko ga nemate, obložite običan kalup papirnatim košaricama).
  2. U jednoj zdjeli vilicom izdreckajte zrelu, oguljenu bananu. Dodajte jaja pa sve razmućkajte pjenjačom. Zatim dodajte i sve ostale mokre sastojke.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: zobene pahuljice, brašno, prašak i cimet. U to ulijte mokre sastojke pa sve izmiješajte kuhačom, tek toliko da se poveže. Dodajte šumsko voće i kratko umiješajte.
  4. Kalupiće za muffine napunite gotovo do vrha, pa stavite peći oko 15-20 minuta (napravite probu čačkalicom). Izvadite i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetci. Najbolji su još mlaki.

zobeni muffini

Objavljeno 02.06.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
10
1
Podijeli s prijateljima!