Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Većini su pahuljice prva asocijacija na doručak. Iako rado jedem zobene pahuljice, u posljednje vrijeme sve češće radim kašu od ječmenih pahuljica. Naime, ječam je bogat vlaknima, raznim mineralima i vitaminom B12 koji je rijedak u biljkama, a obzirom da nije uvijek zgodno kuhati ječam, pahuljice su zgodna i brža alternativa.
Možete ih kombinirati s bilo kojim svježim ili suhim voćem, no meni se naročito sviđa ovakva pečena banana jer jednostavnu kašu pretvara u otmjeni obrok.
Pripremite, za 1 osobu:
- 5-6 žlica ječmenih pahuljica
- oko 2 dl običnog ili biljnog mlijeka
- pola žličice cimeta
- 2-3 žlice meda ili javorovog sirupa
- po želji mahuna vanilije ili malo vanilije u prahu
- 1 bananu
Postupak:
Ječmene pahuljice prelijte toplim običnim ili biljnim mlijekom. Dodajte cimet. Ne morate šećeriti jer će banane biti zaslađene.
Ostavite da se namaču i pripremite banane.
U tavi debljeg dna zagrijte šećer/med/javorov sirup. Ako imate, unutra stavite prerezanu mahunu vanilije. Čim se šećer rastopi ili med/javorov sirup zagrije, dodajte očišćenu, po dužini prerezanu bananu. Kada omekša s donje strane, preokrenite je pa servirajte uz pahuljice.
Banane možete peći i u pećnici prekrivene folijom na 180 C, ali meni je praktičnija i brža verzija na tavi.
Ovakve pečene banane možete poslužiti i uz druge vrste pahuljica ili kao desert uz sladoled, grčki jogurt ili neku kremu.
Objavljeno 09.08.2020.