Izvrstan doručak: Ječmene pahuljice s pečenom bananom

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
1 osobe
20min

Većini su pahuljice prva asocijacija na doručak. Iako rado jedem zobene pahuljice, u posljednje vrijeme sve češće radim kašu od ječmenih pahuljica. Naime, ječam je bogat vlaknima, raznim mineralima i vitaminom B12 koji je rijedak u biljkama, a obzirom da nije uvijek zgodno kuhati ječam, pahuljice su zgodna i brža alternativa.

Možete ih kombinirati s bilo kojim svježim ili suhim voćem, no meni se naročito sviđa ovakva pečena banana jer jednostavnu kašu pretvara u otmjeni obrok.

kecmene

Pripremite, za 1 osobu:

  • 5-6 žlica ječmenih pahuljica
  • oko 2 dl običnog ili biljnog mlijeka
  • pola žličice cimeta
  • 2-3 žlice meda ili javorovog sirupa
  • po želji mahuna vanilije ili malo vanilije u prahu
  • 1 bananu

jecmene pahulje

Postupak:

Ječmene pahuljice prelijte toplim običnim ili biljnim mlijekom. Dodajte cimet. Ne morate šećeriti jer će banane biti zaslađene.

Ostavite da se namaču i pripremite banane.

U tavi debljeg dna zagrijte šećer/med/javorov sirup. Ako imate, unutra stavite prerezanu mahunu vanilije. Čim se šećer rastopi ili med/javorov sirup zagrije, dodajte očišćenu, po dužini prerezanu bananu. Kada omekša s donje strane, preokrenite je pa servirajte uz pahuljice.

Banane možete peći i u pećnici prekrivene folijom na 180 C, ali meni je praktičnija i brža verzija na tavi.

Ovakve pečene banane možete poslužiti i uz druge vrste pahuljica ili kao desert uz sladoled, grčki jogurt ili neku kremu.

Objavljeno 09.08.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti