Prefino: Hrskava čoko poslastica

Image
Jednostavno
2 osobe
40min

Jednostavno, brzo, zdravije i slasno - već tradicionalni epiteti za jela iz naše kuhinjice. :) Ova slastica nadasve će oduševiti ljubitelje prave, tamne čokolade, hrskavih komponenti u desertima te činjenice da vam je za pripremu potrebno svega 10 minuta + oko 30 minuta hlađenja.

Super stvar je i što na čokoladnu bazu ovog desertića možete kombinirati koju god želite vrstu orašastog voća i/ili sjemenki, a za finalni touch svakako dodajte i malo himalajske soli koja će naglasiti okus tamne čokolade.

cokolada

Sastojci (za 5-6 komada):

cokolada

Priprema:

  1. Čokoladu nasjeckajte pa otopite na pari, na umjerenoj vatri često miješajući. Maknite s pare pa kratko prohladite miješajući.
  2. Pripremite silikonske ili papirnate košarice za muffine, poredajte ih na tacni ili daski, pa u svaku ulijte malo čokolade - tako da sloj čokolade bude maksimalno 2 cm debeo.
  3. Na topljenu čokoladu zatim dodajte par lješnjaka, kokosov čips i sjemenke, po želji. Sve pospite s par zrna krupnije himalajske soli.
  4. Prvo ostavite pola sata na sobnoj temperaturi da se prohladi, a dalje hladite i čuvajte u hladnjaku (ili vani ako nije prevruće jer se u protivnom čokolada može početi topiti).

cokolada

Objavljeno 11.08.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
7
1
Podijeli s prijateljima!