Božićna akcija: iskoristi do 25% popusta na sve namaze i maslace!

Jednostavno i ukusno: Fini kolač od banane

Image

Jedan od najfinijih koje smo napravili! S odličnim okusima banane i kikiriki maslaca, a možete ga raditi kao kolač ili tortu, u svečanijoj ili više “dnevnoj” varijanti.

Kolač je ovo koji ćete poželjeti praviti opet i opet, osobito jer je priprema brza, jednostavna i zahtjeva samo blender i pećnicu.

banana kolac

Sastojci:

Biskvit:

Premaz:

kolac

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijati na 180°C. Okrugli silikonski kalup promjera 18-20 cm malo poprskati kokosovim uljem u spreju, a ako koristite običan kalup, obložiti ga papirom za pečenje.
  2. U kuhinjski blender staviti redom sve sastojke za biskvit. Izblendajte da se svi sastojci usitne i povežu. Dobit ćete nešto rjeđu smjesu, kao za američke palačinke. Ukoliko je smjesa prerijetka, dodajte još malo zobenih pahuljica.
  3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup za pečenje pa pecite u ugrijanoj pećnici oko 25-30 minuta (ovisi o jačini vaše pećnice, napravite probu čačkalicom nakon 20 minuta). Izvadite i ohladite.
  4. Za premaz pomiješajte kikiriki maslac s malo stevije po želji. Ako je kikiriki maslac pretekuć, stavite premaz malo u hladnjak tako da bude mazive teksture. Time premažite tortu/kolač.
  5. Po želji dekorirajte i preljevom od čokolade.

kolac

Objavljeno 20.01.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!