Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Popis za trgovinu: Ovo smijete jesti kad ste na ketogenoj prehrani!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

O keto prehrani je napisano jako puno, no ono što je nekome tko se odluči krenuti s ovom prehranom najvažnije jest – popis namirnica koje se smiju jesti na keto prehrani. Ketogena prehrana je vrsta prehrane koja podrazumijeva pojačan unos masti, umjeren unos proteina i minimalan unos ugljikohidrata.

Stoga, kod odabira namirnica uvijek dajete prednost onima koje imaju 3 i manje grama ugljikohidrata na 100 grama namirnice. Namirnice koje imaju 3-6 grama ugljikohidrata mogu biti uključene ali u jako ograničenim količinama kako se ne bi količinom probio dnevni limit unosa ugljikohidrata i time izašlo iz stanja ketoze.

ketogena

Donosimo popis namirnica koje smijete jesti na ketogenoj prehrani koji možete ponijeti sa sobom kad budete išli u svoju keto opskrbu:

Odjel voća i povrća

Obavezno kupite: zelenu salatu (maslačak, endiviju, iceberg salatu, potočarku, rikolu, matovilac, kristalku, putaricu i kupus), zeleno lisnato povrće (blitvu, kelj, špinat, raštiku) te šparoge, avokado, kineski kupus, list celera, patlidžan, gljive, radić i tikvice.

Možete kupiti i artičoke, brokulu, prokulice, cvjetaču, krastavce, a od voća borovnice i maline, ali o njihovoj količini morate paziti.

Odjel mesa i ribe

Obavezno kupite: govedinu, teletinu, svinjetinu, janjetinu, piletinu, puretinu i divljač. Također, možete kupiti i pancetu i šunku. Od plodova mora možete kupiti sve vrste ribe te hobotnicu, škampe i sve školjke.

ketogena

Odjel mlijeka, jaja i mliječnih proizvoda

Obavezno kupite: jaja, maslac i ghee, vrhnje, mekane sireve (mozzarellu, gorgonzolu, brie, camember, gaudu) te od tvrdih cheddar, parmezan i slične sireve s minimalnim udjelom ugljikohidrata.

Možete kupiti i feta sir, sirni namaz, grčki jogurt, zrnati sir, ricottu i mascarpone, ali njihove količine držite na niskim radi nešto većeg udjela ugljikohidrata nego kod mliječnih proizvoda iz gornje skupine.

Ostatak trgovine

Obavezno kupite: kokosovo ulje, maslinovo ulje, tunu i losos u limenci, masline, senf, začine i psyllium, kavu, čajeve i zero napitke.

Možete kupiti i bademe, brazilske oraščiće, orahe i pekan orahe. Od sjemenki dozvoljene su chia sjemenke, lanene sjemenke, sjemenke konoplje i sjemenke bundeve. Njihov unos ograničite i pazite da ne probijete dozvoljeni unos ugljikohidrata.

Kada jednom uhvatite korak s ketogenom prehranom nećete više imati problema što smijete, a što ne. Najbolji test je uvijek korištenje keto trakica koje će vam biti jasna vodilja jeste li u ketozi te hoće li vas neka namirnica, oko koje niste sigurni, izbaciti ili ne.

Donosimo vam i po 10 ideja kako pripremiti glavne obroke po pravilima ketogene prehrane: 

Objavljeno 10.02.2022.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!