Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Zamjenski obrok: Idealno rješenje za današnji brzi životni ritam!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Užurban životni ritam ima mnoge nedostatke, ali jedan od najozbiljnijih jest nemogućnost ili otežana mogućnost pridržavanja od strane nutricionista preporučenom ritmu obroka. Naime, mnogi će stručnjaci za prehranu savjetovati da se obroci unose redovito i u manjim količinama, raspoređeni u 5 obroka u danu.

Neredoviti obroci vode debljanju

Upravo taj zahtjev za redovitošću i brojem obroka mnogima je nepremostiv problem koji, dugoročno, vodi ka debljanju, a povezano s time, i nastanku mnogih bolesti, poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i sl.

Realnost mnogih zapadnjaka jest dana u kojem postoji samo jedan obrok, a on je gotovo redovno jako kasno navečer i sadrži previše hrane. Uz to, mnogi dan "preživljavaju" na velikim količinama kave ili drugih napitaka koji sadržavaju šećere i neke od stimulansa koji kratkoročno daju energiju, ali tijelo ne opskrbljuju vitaminima i mineralima, potrebnima za normalno funkcioniranje.umor

Zahtjevi koji se očekuju od kvalitetnih obroka su najčešće takvi da sadrže kvalitetan izvor proteina i masti ili ugljikohidrata, u dobrom omjeru, te da su obogaćeni vitaminima i mineralima koji sudjeluju u mnogim biološkim procesima i održavaju opće zdravlje organizma.

Srećom, ukorak s ubrzavanjem zapadnjačkog načina života, ubrzano se razvija i fitness industrija te industrija dodataka prehrani, pa u širokoj lepezi proizvoda i dodataka postoje i oni koji svojim sastavom zaslužuju naziv "zamjenskih obroka". Da budemo precizniji, ideja zamjenskih obroka postoji više desetljeća, ali je danas detaljno usavršena, a tržište obiluje različitim proizvodima iz ove kategorije, ovisno o ciljevima koje pojedinac ima.

Što očekivati od zamjenskog obroka?

Zamjenski obroci su obroci koji imaju visoku kalorijsku vrijednost, sličnu onoj klasičnog obroka, a napravljeni su od kvalitetnih proteina iz, najčešće, više različitih izvora te obogaćenim ugljikohidratima i mikronutrijentima potrebnima za zadovoljenjem pojedinčevih nutritivnih potreba.

Vrijednost više izvora različitih proteina očituje se u različitom vremenu otpuštanja, što znači da je organizam kroz dulji vremenski period zadovoljen proteinima. Izvori proteina koji u ovim formulama svakako imaju prednost jesu proteini sirutke, bjelanjka, mlijeka i kazein kao glavni protein mlijeka. Proteini biljnog porijekla poput soje i graška značajno su manje iskoristivi te je njihova kvalitetna znatno slabija.

Ono što dodatno trebate pogledati kod odabira zamjenskog obroka jesu mikronutrijenti (vitamini i minerali) koje sadrži jer upravo to im dodatno daje vrijednost i čini ih kvalitetnom zamjenom za kruti obrok. Vitamini B skupine, vitamin C koji je jedan od najjačih antioksidansa te kalcij i magnezij svakako su dobrodošli na popisu sastojaka te ovom proteinskom pripravku daju karakteristike kvalitetnog obroka.

Ako ćemo govoriti o subjektivnom osjećaju koji neki dodatak prehrani treba zadovoljiti onda su to svakako dobar i pun okus, kremasta tekstura i ugodan "aftertaste". Dodatno, poželjan subjektivan osjećaj jest i onaj da uživate u svakom gutljaju ovog napitka.

Naoko manje važno, ali u kontekstu nedostatka vremena možda i presudna jest jednostavnost pripreme: Zamjenski obrok je gotov za manje od minutu. Mjericu praha pomiješate u shakeru s vodom ili mlijekom, ovisno o vašim kalorijskim potrebama, sve dobro promiješate da se razbiju mrvice i - uživate!

Protein shake

Kada i kako piti zamjenski obrok?

Kako mu i samo ime kaže, ovaj obrok zamjenjuje kruti obrok koji niste stigli pripremiti, ponijeti sa sobom ili pojesti. Upravo pojačan nutritivan sastav ovog obroka omogućava da kruti obrok zamijenimo ovime. Priprema je vrlo jednostavna: jednu mjericu zamjenskog obroka pomiješate u 300 ml vode ili malomasnog, zobenog, bademovog ili nekog drugog mlijeka. Dobro promiješate ili protresete u shakeru da se razbiju i posljednje grudice i uživate u ovom ukusnom, kremastom napitku.

No, imajte na umu da svakako prednost treba dati krutim obrocima, ali u situacijama gdje nemate vremena, ovo je odlično rješenje jer ćete u tijelo unijeti kvalitetne nutrijente i zadovoljiti prehrambene potrebe do sljedećeg obroka.

Što preporučujemo?

Preporučujemo njemačku kvalitetu potvrđenu desetljećima proizvodnje i održavanjem u samom vrhu industrije dodataka prehrani, pod imenom Multipower. Iz njihove lepeze dodataka prehrani izdvaja se proizvod imena Formula 80 Evolution. Radi se o proizvodu koji zadovoljava sve navedene zahtjeve, a što je iznimno bitno za krajnjeg korisnika, cjenovno je također vrlo prihvatljiv s obzirom na kvalitetu koju nalazimo "pod čepom".

multipower

Ne preskačući važnost povrata kvalitete za uložena sredstva, Formula 80 Evolution može se nazvati "best buy" proizvodom na tržištu višekomponentnih proteinskih sastojaka jer korisnik dobiva proizvod napravljen od četiri kvalitetna izvora proteina koje odlikuje brzo i srednje otpuštanje (kazein, mlijeko, sirutka i jaje) te je obogaćen vitaminima i mineralima. Ovaj proizvod, svojim sastavom zadovoljava potrebe i aktivnih osoba te doprinosi održavanju i rastu mišićne mase.

Ovaj ukusni shake možete konzumirati na poslu, na putu, za doručak ili večeru kada nemate puno slobodnog vremena.

Na kraju, ali ne manje važno, s dva okusa, čokoladom i vanilijom, zadovoljit će ljubitelje ovih aroma, a teksturom mu neće moći odoljeti ni oni najizbirljiviji. Na kraju, osim što će zamijeniti ili nadomjestiti obrok koji niste stigli pripremiti i pojesti, Formula 80 Evolution će vam zadovoljiti i želju za slatkim, pa nećete poželjeti posegnuti za nekom nezdravom slasticom koja vam ugrožava zdravlje.

Multipower Formulu 80 Evolution možete kupiti u Fitness.com.hr webshopu.

Objavljeno 11.05.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!