VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Znanost potvrdila: Orašasti plodovi poboljšavaju seksualne funkcije kod muškaraca

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Dečki, tražite li nešto što će vam oživjeti ili pojačati libido i seksualnu želju? Rješenje je vrlo jednostavno – zgrabite šaku orašastih plodova na dan! Također, nemojte paničariti, erektilna disfunkcija je vrlo česta, pogotovo kod osoba izloženih stresu.

par

Što je erektilna disfunkcija i kome se događa?

Prema medicinskoj klasifikaciji i definiciji, erektilna disfunkcija (ED) je poremećaj kod kojeg muškarac ne može postići ili održati erekciju do završetka seksualne aktivnosti, tijekom šest mjeseci, u većini seksualnih aktivnosti u kojima je sudjelovao.

Prevalencija erektilne disfunkcije kreće se u rasponu od 2% kod muškaraca mlađih od 40 godina, otprilike 52% u muškaraca starijih od 40 do 70 godina, i više od 85% u muškaraca od 80 godina i starijih.

Faktori rizika za ED uključuju između ostalog pušenje, prekomjernu konzumaciju alkohola, nedostatak fizičke aktivnosti, psihološki stres, prekomjernu težinu ili pretilost, te nezdrave prehrambene navike.

Jedna od prehrana koja dokazano poboljšava seksualne funkcije svakako je Mediteranska prehrana. Studija koju su proveli Yu i sur. pokazala je da redovan unos pistacija poboljšava erektilnu funkciju, što se povezuje s niz antioksidansa i arginin, prekursor dušičnog oksida koji povećava vazodilaciju.

muskarac

Spas je u orašastim plodovima!

Studija koju su proveli Salas-Huetos i sur. pokazala je upravo to: sa samo 60 grama orašastih plodova na dan, muškarci mogu značajno popraviti seksualni aspekt svoga života.

Ispitanici u studiji su podijeljeni u dvije skupine, jedna skupina je u svoj dnevni jelovnik dodala 60 grama orašastih plodova, a druga nije imala mješavinu arašida u jelovniku. U mješavini su se nalazili bademi, lješnjaci i orasi. Ispitivanje je trajalo 14 tjedana nakon čega su ispitanici odgovarali na upitnik autora studije.

Skupina koja je svakodnevno uzimala 60 grama orašastih plodova zabilježila je poboljšanje u seksualnim funkcijama poput veće seksualne želje i kvalitete orgazma, u usporedbi sa skupinom bez orašastih plodova.

Iako se ova studija nije bavila načinom na koji orašasti plodovi poboljšavaju seksualne funkcije kod muškaraca, znanstvenici pretpostavljaju da se tajna krije u visokom udjelu nezasićenih masnih kiselina i antioksidansa koje nalazimo u orašastim plodovima.

par

Reference:

  1. Salas-Huetos A, Muralidharan J, Galie S, Salas-Salvadó J, Monica Bulló M. Effect of Nut Consumption on Erectile and Sexual Function in Healthy Males: A Secondary Outcome Analysis of the FERTINUTS Randomized Controlled Trial. Nutrients 2019, 11(6), 1372.
  2. Yu, Z, Malik, VS, Keum, N, Hu, FB, Giovannucci, EL, Stampfer, MJ, Willett, WC, Fuchs, CS, Bao, Y. Associations between nut consumption and inflammatory biomarkers. Am. J. Clin. Nutr. 2016, 104, 722–728.

Objavljeno 16.11.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!