Klikni i iskoristi do 30% popusta na fitness kardio sprave

He Shou Wu - jača libido, obnavlja kosu i vraća životnu vitalnost

Image

Ukoliko ste se ikada zanimali za tradicionalnu kinesku kulturu i taoizam, zacijelo ste se susreli s pojmovima Jing, Qi i Shen koje se naziva „trima blagima“ tradicionalne kineske medicine.

Naime, upravo je ovaj koncept osnova kineske kulture, a proteže se u sve sfere života, od medicine do borilačkih vještina. Tri blaga se smatra esencijalnim energijama koje sačinjavaju ljudski život:

  • Jing – nutritivna esencija, ekstrakt, duša, sjeme ili sperma
  • Qi – vitalnost, energija, snaga, zrak, udah, duh, energija i stav
  • Shen – duša, bog, um, božanstvo, nadnaravno biće

Prema pojašnjenju, tjelesni oblik (Jing) je prebivalište života, Qi ispunjava život dok ga Shen kontrolira. Ako bilo koji od njih izgubi svoj pravilni položaj, bit će ugroženi i tijelu treba povratak ravnoteže među njima.

Među biljkama koje zauzimaju važno mjesto u kineskoj biljnoj medicini svakako je He Shou Wu.

He Shou Wu

He Shou Wu

He Shou Wuje je biljka koju se smatra najsnažnijim ekstraktorom Qija iz zemlje od svih biljaka, a Qi tako izvučen pohranjen je u korijenu ove biljke. Bogat je esencijalnim mineralima u tragovima, posebno cinkom i željezom, a i snažan je antioksidans.

Prema tradicionalnom kineskom vjerovanju, da bi se spriječilo njegovo potencijalno laksativno djelovanje, ali i oslobodila njegova snaga, He Shou Wu mora biti pripremljen i skuhan s crnim grahom. Tako pripremljena ova biljka, smatra se najsnažnijom i najvažnijom biljkom na svijetu.

Konzumacija He Shou Wua brzo nadopunjuje Jing onima kojima je ugrožen ili izgubljen uslijed kroničnom ili akutnog stresa, prezaposlenosti ili borbe. Dakle, koristi se za povrat i porast energije i povrat vitalnosti.

He Shou Wu

Zaštita i obnova DNA te poticanje dugovječnosti

Studije su potvrdile da konzumacija He Shou Wu potiče proizvodnju superoksid dismutaze, najsnažnijeg antioksidansa u ljudskom tijelu. Upravo ovaj antioksidans se povezuje s usporavanjem razvoja mnogih bolesti, zaštitom i obnovom DNA te pozitivnim utjecajem na produljenje životnog vijeka.

Jača libido i djeluje kao tonik za seksualno zdravlje

He Shou Wu je afrodizijak i tonik koji potiče seksualno zdravlje. Također, ova biljka stimulira i održava ravnotežu rada nadbubrežne žlijezde te potiče ukupan balans endokrinog sustava.

Savjetuje ga se za održavanje zdravlja bubrega i jetre te povrat vitalnosti. Također, uzima ga se za poboljšanje cirkulacije te jačanje imunološkog sustava, obrambenog mehanizma tijela protiv niza bolesti.

He Shou Wu

Rast i obnova kose

Osim toga, He Shou Wu se koristi za održavanje i povrat zdravlja kose (protiv sijede kose i protiv ispadanja), za što je zaslužan visok udio cinka u ovoj biljci.

Kod uzimanja He Shou Wua savjetuje se krenuti s manjim dozama i osluškivati reakcije tijela, pa po potrebi, dnevne doze polako podizati do preporučenih.

Objavljeno 18.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!