Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Trening za gornji dio tijela s elastičnom trakom

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Elastična traka je najjednostavniji fitness rekvizit koji doslovno možete u džepu ponijeti sa sobom, gdje god išli. Osim, što je praktična za put, elastična traka je izvrsna jer s njom možete napraviti odličan trening cijeloga tijela. Ovaj put, fokusirat ću se na leđa, ramena i prsa.

Ovaj trening za gornji dio tijela radit će se s dugom elastičnom trakom. Osim što je lijepo vidjeti dobro oblikovane ruke i leđa, ove vježbe imaju važnu ulogu u poboljšavanju posture!

Trening je sastavljen od šest vježbi koje se rade u staničnom režimu, odnosno radi se prva vježba i dok se ne naprave sve serije i ponavljanja prve vježbe ne prelazi se na drugu. Odmor između serija u jednoj vježbi je 30 sekundi, a odmor između vježbi 1 minuta.

Trening pogledajte u videu:

Trening:

  1. Veslanje u pretklonu 4 x 15
  2. Potisak  za prsa ležeći na podu 4 x 15
  3. Jednoručno predručenje 3 x 12/12
  4. Jednoručno odručenje 3 x 15
  5. Sjedeće veslanje 4 x 15
  6. Razvlačenje 3 x 15

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Booty Band set (3 kom)

Booty Band set za oblikovanje bokova i stražnjice sadrži tri elastične trake sa tri razine otpora. S...

  • 17,99 €
Booty band

Booty band je čvrsta i izdržljiva elastična traka koja služi za jačanje nogu i gluteusa (stražnjice)...

  • 7,99 €

Pojašnjenje svake vježbe iz treninga pročitajte u nastavku:

1. Veslanje u pretklonu

Traku se postavlja na sredini ispod stopala te se zauzme pozicija hip hinge-a. Prime se krajevi trake (traku se može par puta i okrenuti oko šake, da se napravi veća napetost trake, odnosno jači otpor) te se radi povlačenje (šake prema rebrima, laktovi uz tijelo).

2. Potisak za prsa ležeći na podu

Traka se postavi na sredini na gornji dio leđa te se traku prima isto kao u prethodnoj vježbi. Noge su savijene oko 90 stupnjeva te se rade potisci tako da šake dođu iznad ramena. Pripaziti da laktovi budu pod otprilike 45 stupnjeva, da se prevelikim kutom između laktova i trupa rame ne dovodi u opasan položaj.

elasticna

3. Jednoručno predručenje

Kraj jedne trake postaviti ispod jednog stopala, a drugi kraj primiti istostranom rukom. Snažno stisnuti mišiće trupa radi stabilnosti i napraviti predručenje s rukom koja drži traku.

4. Jednoručno odručenje

Kraj jedne trake postaviti ispod jednog stopala, a drugi kraj primiti istostranom rukom. Snažno stisnuti mišiće trupa radi stabilnosti i napraviti odručenje s rukom koja drži traku.

elasticna traka

5. Sjedeće veslanje

U sjedećem položaju ispružiti noge i postaviti trup u što je moguće uspravniji položaj (bez da je lumbalni dio kralježnice u kifotičnom položaju), a traku na sredini postaviti ispod stopala. Krajeve trake primiti šakama i raditi povlačenja šaka prema rebrima te pripaziti da su laktovi uz tijelo.

6. Razvlačenje

U stojećoj poziciji primiti traku ravnomjerno, ne za krajeve, već da krajevi malo vise iza hvata (može se raditi nadhvat i podhvat). Snažno stisnuti mišiće trupa i raditi razvlačenja trake (iz pozicije predručenja u poziciju odručenja). Paziti da visina laktova nije iznad ramena, jer u tom slučaju pokret preuzima gornji dio trapeziusa, a to nije cilj ove vježbe.

Elastične trake možete kupiti u Fitness.com.hr Webshopu i Shopu (Horvaćanska cesta 178, Zagreb).

Objavljeno 20.07.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!