Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Možete ga odraditi i kod kuće: Trening cijeloga tijela s elastičnom trakom

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Elastična guma ili resistance band je odličan dodatak kao rekvizit u treningu ili programu rehabilitacije. Možete je naći u mnogo varijacija, veličina, dužine i otpora. Osim toga, zauzima malo prostora i možete je ponijeti sa sobom u hotel, teretanu, posao ili ga koristiti kod kuće. Vježbe snage su važne za zdravlje lokomotornog sustava, posebno za izgradnju mišića i zaštitu zglobnih tijela. Elastična guma omogućuje siguran i efektivan trening.

Elastična guma pruža otpor protiv kojeg se vaši mišići moraju „boriti“. Razlika između slobodnih utega ili sprave i elastične gume je da se uslijed pokreta povećava otpor i time postiže specifična kontrakcija kakvu utegom ne možemo postići i to je jedna od najvećih prednosti elastičnih guma i traka. Osim toga elastična guma omogućuje otpor u različitim smjerovima i položajima što se često ne može postići utezima ili spravama.

velika guma

Prednosti uvođenja elastične gume u trening

1. Mogućnost varijacija

Vaši se mišići brzo adaptiraju na isti pokret i u tom slučaju mogućnost za rasti i funkcionalno napredovanje izostaje. Smjerovi i kutevi pod kojima možete izvoditi pokret s elastičnom gumom bit će izazov za vaše mišiće. Kao takva elastična guma je dobro osvježenje pri vježbanju s utezima il vježbanju na spravama.

2. Omogućava vježbe za cijelo tijelo

Vježbama s elastičnom gumom možete obuhvatiti sve mišiće na tijelu, a gotovo uvijek pri izvođenju pojedinog pokreta sudjeluju i drugi mišići, održavajući ravnotežu i stabilnost tijela. Tako se postiže funkcionalan pokret.

3. Mogućnost adaptacije ovisno o vašim fitness mogućnostima

Bilo da ste početnik ili ekspert, elastična guma je rekvizit koji uvijek možete koristiti. Postoje razne varijacije težine i otpora. Osim biranja otpora uvijek se možete postaviti bliže ili dalje u odnosu na polazište gume ili je možete prepoloviti i time otežati otpor.

4. Niska cijena i lako prenošenje

Elastične gume imaju nisku cijenu u odnosu na neke druge fitness rekvizite, a mala težina i obujam su praktični za svaki ruksak, torbu ili kofer.

5. Možete odraditi efikasan trening

Elastičnom gumom možete aktivirati sve veće skupine mišića na tijelu. To se ne postiže nekim specifičnim pokretima, nego pokretima koje inače izvodite u treningu, samo ih u ovom slučaju izvodite uz otpor elastične gume. Također se može koristiti u kombinaciji s ostalim rekvizitima.

Vrlo je praktičan za izvođenje funkcionalnih vježbi gdje se istovremeno kontrahira više velikih mišićnih skupina. Takav trening možete vidjeti u videima u nastavku.

Elastičnu gumu možete kupiti u fitness.com.hr webshopu.

Vježbe s naglaskom na područje mišića trbuha

Vježbe s naglaskom na donji dio tijela

Vježbe s naglaskom na mišiće ruku

Objavljeno 21.02.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!