Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Izvrstan doručak: Zdravi zobeni keksići s borovnicama

Image
Jednostavno
3 osobe
35min

Kad ih jednom napravite, ove keksiće ćete obožavati. Lagani su i sočni zbog borovnica, a tamna čokolada im daje punoću okusa i arome.

Osim okusom, oduševit će vas i nutritivno: bogati au antioksidansima i vitaminima i mineralima. Izvrsni su za doručak ili međuobrok uz šalicu kave, a možete ih ponijeti i na put za prezalogajiti kad ogladnite.  

zobeni keksici

Sastojci:

  • 80 g zobenih pahuljica
  • 75 g integralnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 1/4 žličice soli
  • 40 g oljuštenih sjemenki konoplje
  • 1 banana, srednje veličine
  • 2 žlice kokosovog ulja, otopljenog
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 žlice javorovog sirupa ili meda
  • 3 žlice ribane tamne čokolade
  • 80 g borovnica

zobeni keksici

Priprema:

  1. U velikoj posudi za miješanje pomiješajte suhe sastojke – zobene pahuljice, integralno brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Dodajte sjemenke konoplje. Sve zajedno pomiješajte dok se ne spoje.
  2. U zasebnoj zdjeli bananu stisnite vilicom dok ne dobijete kašicu. Dodajte kokosovo ulje, ekstrakt vanilije i javorov sirup ili med (kako koristite). Dobro umiješajte s pjenjačom dok se dobro ne spoji.
  3. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i dobro promiješajte s lopaticom. Nemojte pretjerano miješati da zadržite punoću.
  4. Pažljivo dodajte borovnice i čokoladu i umiješajte lopaticom. Pusti smjesu 15 minuta, da malo odstoji
  5. Zagrijte pećnicu na 180C. Postavite papir za pečenje na protvan.
  6. Žlicom zagrabite smjesu za kolačiće i stavite je na lim za pečenje. Kolačići neka budu debeli oko 3-4 centimetra. Blago po vrhu poravnajte tijesto žlicom.
  7. Pecite 12-15 minuta dok rubovi kolačića ne dobiju boju.
  8. Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite ih da se ohlade nekoliko minuta na limu za pečenje. Zatim prenesite kolačiće na žičani stalak da se potpuno ohlade.
  9. Ovako pripremljene možete ih u zatvorenoj kutiji ili vrećici držati par dana.

Izvor: Natalie’s Food & Health

Objavljeno 28.07.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti