Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Za najveseliji mjesec u godini: Sirovi božićni tart

Image

Pripremala sam već nekoliko recepata za sirove kolače i svaki je u osnovi sličan. Ovaj, blagdanski, poseban je po načinu rezanja i ukrašavanja i zamišljen je tako da je svaka kriška kao malo, okićeno božićno drvce.

Punjenje od vanilije i indijskih oraščića je nenametljivo i jako fino, a matcha zeleni čaj aromatičan, dekorativan zanimljiv i zdrav.

Uvijek me iznenadi koliko ovi kolači teksturom stvarno podsjećaju na cheesecake. To mi je možda najuzbudljivija komponenta sirovih, veganskih slastica: pronalazak zdravije alternative bez da se izgubi na okusu i teksturi. 

Evo i recept, koji je količinama prilagođen za dugi kalup za tart. 

bozicni tart

Sastojci:

Baza:

Krema:

bozicni tart

Postupak:

Sve komponente sirovih kolača miksaju se odvojeno i potom slažu u kalup. Tako pripremljeni tart potrebno je zamrznuti na par sati da se sve komponente stisnu, da bi ga mogli lijepo razrezati. Indijske oraščiće je potrebno namočiti jedan sat prije pripreme torte, dok datulje namačemo samo ako su izrazito suhe, 15-ak minuta.

Bademe, očišćene datulje, kokosovo ulje i matcha čaj stavimo u multipraktik i pulsiramo dok ne dobijemo kompaktnu smjesu. Odložimo kalup u zamrzivač dok pripremimo kremu.

Ocijeđene namočene indijske oraščiće, ostrugane sjemenke pola mahune vanilije,  kokosovo ulje, kokosovo mlijeko, agavin sirup i limunov sok blendamo dok ne dobijemo finu kremastu smjesu. Odvojimo dvije žlice kreme u koju ćemo dodati malo matcha praha i prošarati tart po vrhu. Kremu ulijemo u pripremljenu bazu, prošaramo obojenom kremom i pospemo osušenim cvijećem i voćem po želji. Zamrznemo na par sati i režemo u trokute.

bozicni tart

Izvor: Jelena Markota 

*Fotografije su pod copyrightom autorice i nije ih moguće preuzimati.

Objavljeno 08.12.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!