Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Shakshuka ili sataraš s jajima

Image
Uz malo truda
2 osobe
20min

Shakshuka, sataraš, patakenjac, sve su to nazivi za jela od dinstanog luka, paprike i rajčice. Svaka ima svoj faktor pa tako i svaki dio svijeta ima neku svoju varijantu.

Naravno, možete dodati i neko drugo povrće, kao što ja volim dodati patlidžane, a ponekad i tikvice, no ako ovo jelo pripremite samo od luka, paprike i rajčice, bit će savršeno. Ako volite pikantnije, dodajte i ljute papričice ili prelijte na kraju srirachom ili nekim intenzivnijim ljutim umakom. Možete dodati i malo bosiljka ili origana.

Ja ponekad jaja razbijem u udubljenja koja napravim u satarašu, a ponekad ih ispečem na tavi i poslužim na satarašu, ovisno koliko vremena imam. Kako god ih pripremite, savršeno će se uklopiti. 

sataras

Sastojci (za 2 osobe):

  • 2 srednje velike glavice luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 4 rog paprike
  • 4-5 rajčica
  • 1 srednje velik patlidžan
  • himalajsku sol
  • svježe mljeveni papar
  • malo šećera po želji
  • 4 jaja

sataras

Postupak:

  1. Na maslinovu ulju prodinstajte luk i češnjak. Dodajte narezane paprike i patlidžane.
  2. Dinstajte dok malo ne povene, a zatim dodajte nasjeckane rajčice.
  3. Ostavite da se krčka i da voda ispari pa začinite. Napravite udubljenja i u njih razbijte jaja. Poklopite.
  4. Kada se jaja ispeku po vašem ukusu, poslužite.

Objavljeno 12.10.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti