Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Pločice od 4 sastojka koje su nas naprosto oduševile - kao i naše prijatelje u gymu kojima smo ih ponudili kao preworkout. :)
Izgledom nas podsjećaju na jedan od našim omiljenih kolača iz djetinjstva (bajaderu), a okus je možda čak i bolji. Tamna čokolada bez šećera koju smo koristili za glazuru tako lijepo krcka povrh samih pločica, a za ekstra gurmanski šmek pločice smo posuli s malo himalajske soli koja čini odličan kontrast čokoladi.
Probajte, garantiramo da će vam se svidjeti :)
Sastojci:
- 210 g indijskih oraščića
- 220 g datulja bez koštice
- 120 g tahini paste
- 100 g tamne čokolade bez šećera (sa stevijom)
- 1/2 žličice kokosovog ulja
- Malo sezama
- Malo himalajske soli, po želji
Priprema:
- Datulje preliti vrućom vodom i ostaviti da se namaču barem pola sata, pa ih ocijediti.
- U kuhinjskom blenderu samljeti indijske oraščiće dok se gotovo skroz ne usitne.
- Dodati dobro ocijeđene datulje i tahini pastu, pa blendati dok se sve ne poveže i ujednači. Smjesa mora biti čvrsta i gusta, ukoliko je premekana, dodajte još malo oraščića, a ako je prečvrsta, dodajte još malo tahinija.
- Lim veličine cca 20x15 cm obložite papirom za pečenje, pa u njega rukama pritisnite smjesu. Poravnajte sve lijepo špatulom, pa stavite u hladnjak ili zamrzivač na sat vremena.
- Prije nego idete pripremati glazuru, izvadite kolač na sobnu temeperaturu. Za glazuru nasjeckajte tamnu čokoladu, pa je otopite na pari uz dodatak kokosovog ulja. Maknite s vatre, prohladite par minuta miješajući, pa prelijte preko ohlađenog kolača.
- Po želji pospite s malo sezama te krupnijom himalajskom soli, te si lagano nožićem napravite kao “rešetku” u glazuri prema kojoj ćete kasnije rezati pločice (jer će biti puno teže to napraviti kad se čokolada već skroz stisne, mogla bi pucati). Ohladite još par sati ili preko noći, narežite na pločice te poslužite.
Objavljeno 22.08.2021.