Šarena pogača s tikvicama i posnim sirom

Image
Jednostavno
6 osobe
55min

Ovo je brzo gotovo, jednostavno se priprema i idealno je za prve kulinarske korake. Ako niste vješti u kuhinji ovo je recept kojim možete iznenaditi ukućane.

Rezultat je izvrsna pogača koju ćete iznova i iznova pripremati jer je sočna, zasitna i ima jako dobru nutritivnu vrijednost (i puno proteina).

pogaca

Sastojci:

  • 400 g tikvica
  • 100 g mrkve
  • 250 g svježeg posnog sira
  • 4 jaja
  • 95 g griza
  • Sol, papar, po želji

pogaca

Postupak:

  1. Ako imate mlade tikvice s mekanom kožom njih ne morate guliti. Ja ih takve nemam naviku guliti, a kasnije u jelu ti tamno zeleni tonovi bolje izgledaju. Samo se pobrinite da je dobro operete prije upotrebe.
  2. Očišćenu mrkvu i tikvicu naribajte na ribež za sir. Ja sam nedavno malo obnovio aparate u kuhinji pa sam ribanje prepustio multipraktiku koji je pola kilograma povrća naribao za ravno 10 sekundi.
  3. Naribanu tikvicu i mrkvu prebacite u duboku posudu te dodajte 2-3 žličice soli i 1 žličicu papra. Sve malo promiješajte, a zatim preko svega stavite 4 cijela jaja, 250 grama svježeg posnog sira i 95 grama grisa.
  4. Sjedinite sve sastojke u tekuću glatku smjesu.
  5. Protvan premažite uljem i malo pobrašnite (ne koristite papir za pečenje jer će se zalijepiti), a zatim istresite smjesu za pogaču u njega.
  6. Ravnomjerno je rasporedite i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 35-40 minuta.
  7. Pogaču s tikvicama i sirom možete poslužiti toplu ili hladnu, zasebno ili uz neko drugo jelo ili umak.

Dobar tek!

pogaca

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.

 

Objavljeno 21.08.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti