Divno, najdivnije: Raw espresso brownie
Prehrana

Divno, najdivnije: Raw espresso brownie

Jedini problem je - dočekati da se ohladi! Ovaj brownie koji se ne peče nego se blenda i gotov je začas, idealan je kao zdravi desert, a još bolji kao preworkout - bogat je energijom ali ima i kofeina koji je poznat kao preworkout stimulans.

Probajte, nećete se razočarati.

Raw espresso brownie

Sastojci (za lim 20x15 cm):

 • 170 g badema
 • 230 g ocijeđenih datulja (prethodno namočenih preko noći ili barem par sati)
 • 20 g kakaa u prahu
 • 120 g maslaca od badema
 • 1/2  žličice arome vanilije
 • 3 žlice espressa ili jake kave
 • Mali prstohvat soli

Raw espresso brownie

Priprema:

 1. Datulje namočite u mlaku vodu večer prije ili par sati prije pripreme ovog deserta. Zatim ih ocijedite i izvažite 230 g.
 2. Bademe sameljite u jakom kuhinjskom blenderu, tako da dobijete brašnastu teksturu. Zatim dodajte ocijeđene datulje, maslac od badema, kavu, aromu vaniije, prstohvat soli i kakao.
 3. Sve dobro izblendajte u kompaktnu smjesu, dok se ne poveže (par puta zaustavite blender i sastružite sadržaj prema oštricama, ukoliko je potrebno da bi se sve bolje povezalo).
 4. Smjesu raširite na silikonski lim ili lim obložen papirom za pečenje veličine oko 20x15 cm. Poravnajte površinu te stavite na tri sata u zamrzivač da se brownie stisne.
 5. Pola sata prije posluživanja, stavite kolač u hladnjak. Režite kocke veličine po želji te poslužite uz kavu i uživajte. Poželjno držati u zamrzivaču do posluživanja jer se na sobnoj temperaturi brzo otopi tj. razmekša.

Raw espresso brownie

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 05.05.2019
Piše:
Nikolina Dianežević