Sreća najveća: Proteinski čupavci!
Prehrana

Sreća najveća: Proteinski čupavci!

Nema puno uvoda ovdje - laganija, low-carb i još k tome proteinska verzija poznatog tradicionalnog klasika kojeg su nam pekle još naše bake.

Naša je verzija također i bez šećera, sa stevijom kao zaslađivačem - kako u biskvitu, tako i u glazuri jer smo koristili tamnu čokoladu sa stevijom umjesto običnog šećera.

cupavci

Sastojci (za lim veličine oko 25x22 cm):

Biskvit:

Glazura:

proteinski cupavci

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Pleh veličine oko 25x22 cm ili nešto manji obložite papirom za pečenje.
  2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Sva bjelanca stavite u mikser te od njih istucite čvrsti snijeg.
  3. U drugoj zdjeli izmiksati žumanjke sa stevijom, whey proteinom te kokosovim brašnom i 4-5 žlica mlijeka. Dodati i par žlica istučenog snijega da “olakšamo” smjesu. Ostatak snijega pažljivo špatulom umiješajte u žumanjke. Pazite da u procesu ne istisnete previše zraka iz bjelanjaka jer smjesa mora ostati prozračna.
  4. Smjesu pažljivo rasporedite u kalup te pecite oko 15 minuta. Izvadite i ohladite, a kad se ohladi, biskvit narezati na kocke.
  5. Za glazuru na pari otopite usitnjenu čokoladu s mlijekom, miješajući da se lijepo poveže. Stavite u jednu malo dublju zdjelicu, a drugu zdjelicu stavite kokos.
  6. Kocke biskvita prvo umačite pomoću vilica u čokoladu, a zatim uvaljajte u kokos. Ostavite da se čokolada stisne pa poslužite.

proteinski cupavci

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 04.11.2018
Piše:
Nikolina Dianežević