Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Mediteranska zapečena piletina s mozzarellom

Image
Uz malo truda
4 osobe
50min

Ta famozna pileća prsa i čari njezine pripreme. Meso je to koje uglavnom svi imamo kod kuće, a načini pripreme stvarno mogu varirati.

Ako ste raspoloženi za obrok s twistom, onda čitajte dalje. Nije komplicirano, ne brinite i potrebno vam je tek nekoliko sastojaka koje isto uglavnom imate u hladnjaku.

Naravno, cijelu ovu priču možete modificirati, ali pileća prsa s ispunjenim džepićima zapečena u pećnici ultimativni su hit ako ste u nekom režimu prehrane kao što je primjerice - keto. 

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • 125 g mozzarelle
  • malo naribane mozzarelle
  • 1 zelena paprika
  • 1 rajčica
  • malo maslinovog ulja
  • sol i papar
  • mediteranska mješavina začina

Postupak:

  1. Pileća prsa očistite i zarežite s gornje strane.
  2. Mozzarellu, rajčicu i papriku narežite na šnitice ili kockice.
  3. Mozzarellu stavite u svaki prorez, a rajčicu i papriku stavljajte naizmjenično.
  4. Začinite sve skupa, dodajte mediteransku mješavinu začina te prelijte s malo maslinovog ulja.
  5. Posipajte naribanom mozzarellom po želji.
  6. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 30 do 40 minuta, ovisno o veličini i debljini pilećih prsa.

Poslužite uz sezonsku salatu.

Objavljeno 13.11.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti