Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Poznati dragi okus: Kvinoja pizza kuglice

Image
Uz malo truda
3 osobe
45min

Možete ih poslužiti kao prilog, zaseban snack kad vam dođu gosti, ili kao laganu večeru ako im dodate salatu. Jednostavno ćete ih pripremiti, a preporučamo ih svakako poslužiti s umakom - od rajčice ili od grčkog jogurta sa svježim začinskim biljem.

kvinoja pizza kuglice

Sastojci:

kvinoja pizza kuglice

Priprema:

  1. Kvinoju skuhati u većoj količini slane vode, oko 20-25 minuta. Dobru ju ocijedite i istisnite višak tekućine od kuhanja. Ostavite da se prohladi. Pećnicu ugrijati na 180°C, a lim za pečenje obložiti papirom.
  2. Grah vilicom u zdjeli pretvorite u kašu i usitnite sve komadiće. Dodajte koncentrat ili umak od rajčice, sve začine te vrlo mali prstohvat stevije, po potrebi (ona se dodajte čisto radi kontrasta kiselini rajčice). Dodajte i dobro ocijeđenu kvinoju te sve dobro izmiješajte.
  3. Ukoliko vam se čini da je smjese premljecava, dodajte koji žlicu zobenog brašna ili pirovog griza - da dobijete smjesu pogodnu za oblikovanje, ali ne prečvrstu.
  4. Mozzarellu narežite na male kocke. Od smjese rukama oblikujte kuglice veličine ljuske oraha pa u svaku utisnite kockicu mozzarelle i ponovno oblikujte između dlanova. Kuglice stavljajte na lim obložen papirom pa pecite oko 30 minuta. Poslužite odmah s umakom po želji.

kvinoja pizza kuglice

Objavljeno 06.06.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti