Poznati dragi okus: Kvinoja pizza kuglice

Image

Možete ih poslužiti kao prilog, zaseban snack kad vam dođu gosti, ili kao laganu večeru ako im dodate salatu. Jednostavno ćete ih pripremiti, a preporučamo ih svakako poslužiti s umakom - od rajčice ili od grčkog jogurta sa svježim začinskim biljem.

kvinoja pizza kuglice

Sastojci:

  • 70 g kvinoje (220 g kuhane i dobro ocijeđene)
  • 150 g smeđeg graha iz limenke
  • 2 žlice koncentrata rajčice ili gušćeg umaka od rajčice
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1/2 žličice mljevenog češnjaka
  • 1 žličica himalajske soli
  • Mali prstohvat stevije, opcionalno
  • Oko 100 g mozzarelle
  • Par žlica zobenog brašna ili pirovog griza, po potrebi
  • Umak od rajčice, za posluživanje

kvinoja pizza kuglice

Priprema:

  1. Kvinoju skuhati u većoj količini slane vode, oko 20-25 minuta. Dobru ju ocijedite i istisnite višak tekućine od kuhanja. Ostavite da se prohladi. Pećnicu ugrijati na 180°C, a lim za pečenje obložiti papirom.
  2. Grah vilicom u zdjeli pretvorite u kašu i usitnite sve komadiće. Dodajte koncentrat ili umak od rajčice, sve začine te vrlo mali prstohvat stevije, po potrebi (ona se dodajte čisto radi kontrasta kiselini rajčice). Dodajte i dobro ocijeđenu kvinoju te sve dobro izmiješajte.
  3. Ukoliko vam se čini da je smjese premljecava, dodajte koji žlicu zobenog brašna ili pirovog griza - da dobijete smjesu pogodnu za oblikovanje, ali ne prečvrstu.
  4. Mozzarellu narežite na male kocke. Od smjese rukama oblikujte kuglice veličine ljuske oraha pa u svaku utisnite kockicu mozzarelle i ponovno oblikujte između dlanova. Kuglice stavljajte na lim obložen papirom pa pecite oko 30 minuta. Poslužite odmah s umakom po želji.

kvinoja pizza kuglice

Objavljeno 10.04.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
3
1
Podijeli s prijateljima!