Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Krem juha od pastrnjaka

Image
Jednostavno
2 osobe
30min

Posljednjih nekoliko dana svi smo se zatekli u ogromnim gužvama u trgovinama i trgovačkim centrima. Kupuje se svašta, ali uglavnom brašno i tjestenina, mlijeko, šećer i ulje.

Raznog povrća i pastrnjaka je npr. bilo u izobilju, ali je nekoliko gospođa komentiralo da ne znaju što bi s njim. To me motiviralo da napravim ovu jednostavnu pikantnu juhu. Na isti način možete upotrijebiti i korijen peršina i celer.

pastrnjak

Ako je hoćete dopuniti, da bude zasitnija, dodajte kuhanu heljdu (naruči ovdje) ili proso (naruči ovdje). 

Sastojci:

pastrnjak

Postupak:

Zagrijte maslinovo ulje u posudi s debljim dnom. Luk i češnjak očistite i narežite, a pastrnjak ogulite i narežite na oko 1 cm velike kolutiće. Luk i češnjak prodinstajte na laganoj vatri. Dodajte đumbir i pastrnjak pa podlijte s 2/3 temeljca i ostavite da se kuha na laganoj vatri.

Nakon otprilike pola sata sve usitnite štapnim mikserom. Dolijte ostatak temeljca i začinite. Ako želite, dodajte malo zobenog ili običnog vrhnja za kuhanje. Ukrasite nasjeckanim začinskim biljem i poslužite.

pastrnjak

Objavljeno 19.03.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti