Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Kraljevski avokado punjen pancetom i piletinom

Image
Uz malo truda
2 osobe
20min

Avokado je danas postao must namirnica u većini kućanstava. Ako ste i vi jedni od tih, onda znate koliko je on prilagodljiv i koliko može suptilno utjecati na obrok uz koji ga poslužujete.

Njegovi ljubitelji bit će sretni jer će upravo dobiti jednu njegovu malo drugačiju perspektivu uz jedan inovativni recept koji vam serviramo, a koji od vas neće potraživati puno vremena i mučenja.

Uz sve to, vrlo je atraktivan pa ga možete poslužiti i gostima.

Evo o čemu je riječ, što vam sve treba i kako pripremiti ove raskošne i vrlo ukusne avokado košarice.

Sastojci:

  • 100 g pancete
  • 3 avokada
  • 1 limuna
  • 220 g pilećih prsa
  • 3 mlada luka
  • šaka zelene salate
  • manja konzerva kukuruza
  • 1 žlica svježeg peršina
  • grčki jogurt
  • sol
  • papar
  • začini po želji
  • grčki jogurt

Postupak:

  1. Ispržite pancetu da bude hrskava. Kada se dovoljno ohladi, usitnite je i ubacite u posudu.
  2. Ispržite komadiće piletine. Kad se ohlade, ubacite ih u istu posudu.
  3. Narežite avokado, izvadite koštice i pažljivo odvojite plod kako bi vam ostala ljuska za punjenje i posluživanje.
  4. Narežite avokado na kockice i dodajte ga u posudu.
  5. Iscijedite 1/2 soka od limuna preko avokada kako biste ih spriječili da potamne.
  6. U istu posudu ubacite i pomiješajte usitnjeni mladi luk, kukuruz, svježi peršin i zelenu salatu. Ostavite da sve malo odstoji.
  7. Žlicom napunite ljuske avokada salatom koju ste pripremili u posudi.
  8. Začinite po želji.
  9. Svaku od njih prelijte potom umakom od grčkog jogurta, soli, papra i začina po želji.

Objavljeno 27.12.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti