NOVA Fitness.com.hr trgovina u Zagrebu - 15% popusta na sve do kraja mjeseca!

Kolač od heljde, jabuka i svježeg sira

Image
Uz malo truda
4 osobe
70min

Originalni recept za ovaj kolač objavljen je u jednoj radijskoj emisiji i zatim se proširio po internetu i raznim forumima. Većinu je oduševila heljdina kaša u slatkoj kombinaciji, a upravo zbog toga je privukao i mene.

Jedva sam čekala da isprobam recept i malo ga modificiram, a otad ga redovito pečem i kao samostalan kolač i kao podlogu za neke torte.

heljda

Pripremite:

heljda

Postupak:

Isperite heljdinu kašu pa je kuhajte u oko 4dl uzavrele vode. Ostavite je bar 20min uz povremeno miješanje, da se raskuha. Ohladite.

Dio kaše možete usitniti vilicom ili u multipraktiku, ali i ne morate.

Šećer podijelite u dva dijela i pola istucite sa žumanjcima, pola s bjelanjcima. Sir dodajte u žumanjke, miksajte da se ujednači.

Pomiješajte heljdu i mljevene lješnjake, mak, dodajte naribanu limunovu koricu, vaniliju i cimet. Ulijte u to smjesu sira i žumanjaka, naribane jabuke pa zatim i snijeg od bjelanjaka. Dobro promiješajte. Stavite u kalup (32x20) obložen papirom za pečenje i pecite 45-50 min na 180C.

Posipajte šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom (100 g tamne čokolade otopljene u 100 ml slatkog vrhnja).

Objavljeno 02.08.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti