Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Keto pizza za koju vam je potrebno desetak minuta!

Image
Jednostavno
1 osobe
10min

Pizza je jedan od onih obroka koje svi volimo, bolje rečeno obožavamo. Iskreno, ja nakon svake regularne pizze osjetim veliku težinu u želucu, tako da sam morala pronaći neke alternative.

Znam, puno je verzija zdravih pizza, počevši od tijesta i brašna, pa do onih u kojima neki sastojci imitiraju tu bazu na koju ide nadjev.

Prijedlog koji vam donosim u nastavku jest u biti verzija keto pizze s podlogom koju ćete pripremiti u roku od pet minuta.

Vjerujem da sam vas tu već kupila. Uz sve to, završetak ove pizze može otići u dva smjera, a o čemu je riječ doznajte sami u nastavku... 

Sastojci:

za podlogu

za nadjev

  • pelat ili umak od rajčice
  • pureća šunka
  • sir gauda
  • mozzarella
  • mješavina začina (origano, majčina dušica, ružmarin...)
  • listići svježeg bosiljka

kokosovo ulje

Priprema:

U blender stavite sve sastojke za podlogu pa ih blendajte oko minutu. Za to vrijeme zagrijte tavicu na srednju temperaturu koju ste prethodno malo namastili s uljem. U nju potom izlijte smjesu.

Kada se podloga zapeče s jedne strane okrenuti je. Potom je premažite umakom od rajčice s dodatkom začinske mješavine. Dodajte naribanu gaudu, tanko narezanu šunku i natrganu mozzarellu.

Sve skupa potom možete prebaciti na par minuta u pećnicu dok se sir u potpunosti ne otopi (ako vam tavica to dozvoljava ili prebacite u pleh) ili pak poklopite tavicu i pričekajte da se dogodi isto.

Pizza day!

Objavljeno 17.10.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti