Jednostavni tapioka puding

Image
Jednostavno
2 osobe
20min

Tapioka, napokon, u posljednjih nekoliko godina dobiva zasluženo mjesto u našim jelovnicima. Radi se o malim, bijelim kuglicama nalik na perlice, koje se koriste u pripremi kruha, peciva, pita, tortilja i ostalih popularnih jela.

Budući da u kontaktu s toplom vodom ili mlijekom postaje želatinasta, tapioka se često koristi za povezivanje smjese, ali i za deserte poput pudinga. Jedan takav recept donosimo danas.

Sastojci:

  • 3 žlice tapioka kuglica
  • 300 ml vode
  • 1 žličica brezinog šećera
  • 1/4 žličice ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli
  • Cimet

tapioka

Postupak:

  1. Zavrijte vodu pa istresite tapioka kuglice i na laganoj vatri kuhajte 15-17 minuta uz povremeno miješanje.
  2. Pri kraju kuhanja smjesi dodajte brezin šećer, ekstrakt vanilije i malo soli.
  3. Kad je smjesa gotova, izlijte je u posudice, pospite s malo cimeta i ostavite da se hladi.

Uz ovaj puding možete jesti neko bobičasto voće, a možete ga jesti i samoga, kao jednostavan desert.

Objavljeno 15.01.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti