Akcija: 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Prefino! Ječmene kocke s lješnjacima, malinama i ribizlama!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
50min

Ječam je žitarica bogata vitaminima, mineralima i niskog je glikemijskog indeksa. Neutralna je pa se dobro slaže sa svim namirnicama, ali uglavnom je koristimo u ričetu i drugim jelima na žlicu, varivima ili jelima nalik rižotu, umjesto riže.

Ječam ima puno više lica i dajte mu priliku i u slatkim jelima, kašama za doručak ili kolačima. Meni su naročito zgodne ječmene pahuljice jer ih vrlo lako sameljem u prah i koristim u raznim kolačima, biskvitima, ali i palačinkama.

Ako vam ječmene pahuljice nisu dostupne, upotrijebite zobene (naruči ovdje).

jecmeni kolac

Sastojci:

jecmeni kolac

Postupak:

Banane ogulite, narežite i smiksajte u blenderu. Dodajte i jaja, kokosovo ulje i nasjeckane datulje. Usitnite u jednoličnu smjesu i stavite sa strane.

Pomiješajte mljevene ječmene pahuljice, lješnjake, kakao prah i ostale praškaste sastojke. Spojite s mokrim sastojcima, dobro promiješajte. Lagano špatulom umiješajte maline i ribizle.

Izlijte u tepsiju, pecite 30-ak minuta na 180C.

Ako želite, pomiješajte 2-3 narezane kockice tamne čokolade s malo sjeckanih lješnjaka i žlicom kokosovog ulja pa rasporedite po toplom kolaču. 

Objavljeno 28.07.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti