Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Hrskavi keksići sa sezamom

Image
Jednostavno
4 osobe
30min

Danas vam donosimo nešto jako jednostavno, a iznimno ukusno. Ove keksiće mogu jesti svi koji su osjetljivi na gluten, ali i oni koji izbjegavaju mliječne proizvode.

Ukoliko sijedite paleo prehranu, rižino brašno u receptu zamijenite kokosovim, keksići će biti nešto mekši, ali i dalje jednako ukusni. Ukoliko ste ljubitelj sezama, ove keksiće ćete u svakoj varijanti voljeti.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 70 g tahini paste
  • 2-3 žlice meda ili nekog drugog sladila po želji
  • 3 žlice rižinog brašna
  • 35 grama sezama
  • Prstohvat praška za pecivo
  • Ekstrakt vanilije, po želji

sezam

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. Pomiješajte jaje, med, tahini i ekstrakt vanilije dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  3. Dodajte brašno i prstohvat praška za pecivo. Ponovo sve dobro promiješajte dok jednolične homogene smjese.
  4. Dodajte sezam pa ponovo promiješajte.
  5. Žlicu smjese odvadite na pleh prekriven papirom za pečenje ostavljajući između njih dovoljno prostora. Oblikujte okrugle keksiće.
  6. Smjesa može biti malo ljepljiva i nezgodna za rad, ali upotreba silikonske lopatice može puno pomoći.
  7. Po želji ukrasite s više sezamovih sjemenki po vrhu.
  8. Pecite oko 12 minuta ili dok ne porumene. Pripazite na kolačiće, jer su prilično tanki i mogu lako izgorjeti.
  9. Ostavite da se kolačići potpuno ohlade prije nego što ih skinete s papira jer bi dok su topli mogli biti još uvijek malo zalijepljeni pa mogu pući.

Uživajte!

Objavljeno 05.10.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti