Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Danas vam donosimo nešto jako jednostavno, a iznimno ukusno. Ove keksiće mogu jesti svi koji su osjetljivi na gluten, ali i oni koji izbjegavaju mliječne proizvode.
Ukoliko sijedite paleo prehranu, rižino brašno u receptu zamijenite kokosovim, keksići će biti nešto mekši, ali i dalje jednako ukusni. Ukoliko ste ljubitelj sezama, ove keksiće ćete u svakoj varijanti voljeti.
Sastojci:
- 1 jaje
- 70 g tahini paste
- 2-3 žlice meda ili nekog drugog sladila po želji
- 3 žlice rižinog brašna
- 35 grama sezama
- Prstohvat praška za pecivo
- Ekstrakt vanilije, po želji
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
- Pomiješajte jaje, med, tahini i ekstrakt vanilije dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Dodajte brašno i prstohvat praška za pecivo. Ponovo sve dobro promiješajte dok jednolične homogene smjese.
- Dodajte sezam pa ponovo promiješajte.
- Žlicu smjese odvadite na pleh prekriven papirom za pečenje ostavljajući između njih dovoljno prostora. Oblikujte okrugle keksiće.
- Smjesa može biti malo ljepljiva i nezgodna za rad, ali upotreba silikonske lopatice može puno pomoći.
- Po želji ukrasite s više sezamovih sjemenki po vrhu.
- Pecite oko 12 minuta ili dok ne porumene. Pripazite na kolačiće, jer su prilično tanki i mogu lako izgorjeti.
- Ostavite da se kolačići potpuno ohlade prije nego što ih skinete s papira jer bi dok su topli mogli biti još uvijek malo zalijepljeni pa mogu pući.
Uživajte!
Objavljeno 05.10.2020.