Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Galette s jabukama koje se odlično sljubljuju sa sladoledom

Image
Uz malo truda
4 osobe
60min

Polako nam se približava sezona jabuka, pa ako kao i mi imate viška domaćih jabuka, pripremite ove jednostavne a ukusne galette.

Fantastične su same po sebi, no dodajte im kuglicu sladoleda od burbon vanilije i dobit ćete pravu osvježavajuću poslasticu!

Za tijesto:

  • 100 g integralnog pirovog brašna
  • 10 g kokosovog šećera
  • četvrtina žličice soli
  • 20 g omekšalog kokosovog ulja
  • 50 ml hladne vode (po potrebi manje)

Postupak: 

  1. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol te dodajte kokosovo ulje.
  2. Umijesite tijesto tako da dodajete vode sve dok ono ne bude kompaktno.
  3. Mi smo ga zatim podijelile na četiri dijela i napravile četiri male galette, ali isto tako možete napraviti i jednu veliku.
  4. Tijesto u svakom slučaju treba razvaljati u obliku kruga, pa ga prebaciti u pleh prekriven papirom za pečenje.

galetta

Za nadjev:

  • 2 jabuke
  • 30 g agavinog sirupa
  • sok pola limuna
  • listići badema

Postupak: 

  1. Za nadjev izrežite dvije jabuke na tanke ploškice, pa ih prelijte agavinim sirupom i sokom limuna kako bi se marinirale.
  2. Zatim ih poslažite na sredinu tijesta, a rubove tijesta preklopite prema unutra.
  3. Ako vam ostane još marinade od agave i limuna na dnu posude, uzmite kist i premažite rubove galetta, pa po njima posipajte listiće badema.
  4. Pecite na 180 °C oko 30-40 minuta. 

Objavljeno 23.08.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti