Šareno i fino: Fit piletina iz woka s povrćem i kikirikijem

Image

Jela iz woka oduvijek su nam bila omiljena, pogotovo zbog činjenice da im i ne treba napraviti previše “preinaka” kako bismo dobili zdraviju verziju jer su sama po sebi zaista zdrava - kratka termička obrada, obilje povrće i nemasni komadi mesa te hrpa aroma i začina.

Ovisno o tome da li ovo jelo servirate za ručak ili večeru, možete dodati prilog od rižinih rezanaca ili riže po želji, kao ugljikohidratnu komponentu.

wok piletina

Sastojci (za 3 osobe):

  • 2 filea pilećih prsa
  • 1 žličica kikirikijevog ili sezamovog ulja (može i kokosovo)
  • 50-100 ml sojinog umaka
  • 2 mrkve
  • 1 crvena paprika
  • 4 komada mladog luka
  • 1 manja konzerva kukuruza
  • Mali komadić đumbira
  • 1 žličica mješavine začina za wok
  • 50 g neprženog, neslanog kikirikija iz ljuske
  • Rižini rezanci ili riža, po želji

wok piletina

Priprema:

  1. Piletinu narezati na kockice ili trakice te preliti  sojinim umakom i ostaviti da se marinira dok pripremate povrće.
  2. Mrkvu oguliti, papriku i mladi luk očistiti te svo povrće narezati na rezanve i staviti u zasebne zdjelice. Đumbir vrlo sitno nasjeckajte, a kukuruz ocijedite.
  3. Dobro ugrijte wok, dodajte  ulje i na njemu svega par minuta na jakoj vatri pržiti kockice mesa, dok poprime bijelu boju. Izvaditi u posudu i držati na toplom.
  4. Sada na sokove od prženja dodati trakice mrkve i pržiti jedno 5 min na srednje jakoj vatri, dok malo ne omekša (po potrebi podlijevati s malo vode). Zatim dodati i trakice paprike, a nakon još par minuta i mladi luk. Pržite na jačoj vatri oko 7-8 minuta.
  5. U drugoj tavi kratko nasuho popržite oljušteni kikiriki iz ljuske, tek toliko da postane lagano smećkast i pusti aromu. Izvadite u posudicu.
  6. U wok umiješati đumbir i kukuruz, vratiti i meso, sve dobro promiješati pa začiniti azijskom mješavinom začina i pirjati još par min. Začiniti po potrebi dodatno paprom i sojinim umakom.
  7. Po želji poslužiti s rižinim rezancima ili rižom, posuto prženim kikirikijem.

wok piletina

Objavljeno 21.11.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
4
0
Podijeli s prijateljima!