Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Divotica: Čokoladni proso puding

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
2 osobe
20min

Ovaj puding nastao je sasvim slučajno pri promišljanju što da učinim s ostatkom kuhanog prosa. Proso, iako jedna od zdravijih namirnica, meni ne odgovara okusom tj. uvijek ga moram “zakamuflirati” i začiniti jer njegov okus mi je previše bljutav (ukoliko je to moguće).

Kako često kuham veće količine žitarica, često mi ih ostane pa ih onda dekonstruiram u neko drugo jelo. Najčešće su to polpete ili pak kao dodatak u juhu i variva. Rijetko kada bih se sjetila “preokrenuti” kuhanu žitaricu u slasticu/doručak/desert.

Da ne duljim, ostatak prosa savršeno se uklopio u doručak kojeg sam napravila noć prije kako bi ujutro samo smazala bez ikakvog kuharenja. Dakle jela sam ga hladnog no probala sam i onaj topli za vrijeme pripreme i mogu vam reći kako nemam pojma koji mi je draži.Mljac, mljac oba.

Proso je idealna namirnica za puding jer njegova mekoća i sluz koju pusti prilikom kuhanja savršeno se pretvaraju u kompaktni, gusti i podatni puding.

cokoladni proso puding

Sastojci (za dva serviranja):

  • 1 + 1/2 šalice kuhanog prosa
  • 1 šalica biljnog mlijeka (koristila sam zobeno mlijeko)
  • 2 žlice kakao praha
  • 1 žličica cejlonskog cimeta
  • 1 žličica vanilije u prahu
  • 1 žličica korice naranče
  • 1-2 žlice zaslađivača po želji
  • prstohvat soli

proso puding

Priprema:

  1. Skuhani proso staviti u posudu za kuhanje i dodati mlijeka te kuhati 10-ak minuta na laganoj vatri sve dok proso skroz ne omekša.
  2. Sada već kašasti proso staviti u blender i dodati preostale sastojke.
  3. Blendati sve dok ne dobijete gustu kremu poput pudinga.
  4. Ako je previše gusto dodati još malo mlijeka.
  5. Probajte i začinite dodatno po želji.
  6. Servirati možete toplo ili ohlađeno

U slast!

Objavljeno 26.02.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti