Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Naučite kako se priprema chili bez mesa i domaći tortilja čips

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
30min

Iako se chili tradicionalno uvijek pripremao s mljevenim mesom, mi smo ovoga puta svoju verziju odlučile vegetarijanizirati i pokazati da ne mora meso biti temelj dobrog chilija.

Tipične priloge poput riže zamijenio je ljutkasti tortilja čips koji ćete poželjeti grickati i kao snack, a ne samo uz ovaj obrok.

chili

Za chili bez mesa će vam trebati:

  • 1 manji luk
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 chili papričica
  • 2 mrkve
  • 1 konzerva sjeckanih rajčica
  • 1 konzerva graha
  • sjeckani peršin
  • 75 g vrhnja za kuhanje
  • 50 g kiselog vrhnja
  • začini po želji

Za domaće tortilje:

  • 250 g bijelog pirovog brašna
  • 5 g soli
  • 50 kokosovog ulja
  • 150 g tople vode
  • začini po želji
  • 1 žličica maslinovog ulja

chili

Postupak:

Za domaće tortilje u posudi pomiješajte 230 g brašna i sol, pa im dodajte kokosovo brašno. Umijesite prstima, a zatim dodajte vodu sve dok se ne umijesi meko tijesto. Tijesto podijelite na 8 kuglica koje ćete prekriti krpom, a zatim svaku izvaljajte na podlozi pobrašnjenoj ostatkom brašna. Tortilje izvaljajte u obliku kruga, tako da budu što tanje.

Pećnicu upalite na 200 °C, a dok se ne ugrije, tortilje pecite na tavi za palačinke bez ulja, na srednjoj vatri, dok ne poprime smeđe mrlje s obje strane.

Svaku tortilju razrežite na 8 jednakih trokutića (kao da režete pizzu), stavite ih u posudu, prelijte žličicom ulja te začinite po želji (sol, crvena paprika, kajenski papar, ružmarin, chili). Dobro ih izmiješajte da se začini rasporede na sve komadiće, pa rasporedite po plehu. Sad se već pećnica vjerojatno zagrijala, pa stavite peći na 10-ak minuta (dok lagano ne posmeđe i ne postanu hrskavi).

Za to vrijeme na žlici maslinovog ulja prepržite luk dok ne postane staklast, pa mu dodajte paprike i mrkve nasjeckane na kockice. Dinstajte dok lagano ne omekšaju. Nakon otprilike 5 minuta (podlijte s malo vode ako se povrće krene peći te smanjite vatru) dodajte sjeckane rajčice te ocijeđeni grah iz konzerve. Dok se to krčka, pomiješajte slatko i kiselo vrhnje u zdjelici i nasjeckajte peršin na sitno.

Ne zaboravite izvaditi tortilja čips iz pećnice! Ostavite ga da se ohladi. Ako nećete jesti odmah, spremite ga u posudu kako ne bi izgubio na hrskavosti. Chili začinite po želji: chilijem, paprikom, kajenskim paprom, paprom, solju... Kad dobije željenu gustoću, chili je gotov. Ako poželite da bude rjeđi, dolijte vode, ako želite da bude gušći, duže ga kuhajte. Poslužite uz tortilja čips, posipajte sjeckanim peršinom i s malo bijelog umaka.

Objavljeno 16.03.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti