Morate probati: Burgeri od špinata i sira

Image

Vege burgeri koje morate probati - jako su ukusni kao samostalni obrok uz salatu, ili kao prilog nekom meseku s umakom. Također ih možete poslužite i u nekoj zdravijoj verziji peciva te tako dobiti fini vege sendvič.

Sočni su, puni začina i jako fini. Nas su očarali, a vjerujemo da će i vas!

burgeri od spinata

Sastojci (za oko 8 burgera):

  • 180 g dobro ocijeđenog, blanširanog špinata
  • 2 bjelanjka
  • 1 jaje
  • 55 g naribanog cheddar sira
  • 1/2 malog ljubičastog luka
  • 70 g griza od pira
  • 1/2 žličice ljuskica čilija
  • 1/2 žličice suhog, mljevenog češnjaka
  • 1 žličica himalajske soli
  • Svježe mljeveni papar

burger od spinata

Priprema:

  1. Svježi špinat operite, ocijedite od viška tekućine i stavite u veći lonac koje poklopite te na laganijoj vatri ostavite da “povene”, par minuta. Zatim ga izvadite, ocijedite i prelijte ledenom vodom da zadrži lijepu boju. Ponovno ga dobro ocijedite, tako da ga rukama dobro izgnječite i istisnete svu tekućinu iz njega. Tako pripremljenog špinata bi trebali imati oko 180 g.
  2. Pirov griz, sol, papar, ljuskice čilija i suhi češnjak izmiješajte u većoj zdjeli. Dodajte naribani sir, sitno sjeckani luk, pirov griz, pripremljeni špinat te jaje s bjelanjcima koje ste prethodno izmućkali u zasebnoj zdjelici vilicom. Sve vilicom i rukama povežite u kompaktnu smjesu. Oblikujte rukama oko 8 popečaka od smjese.
  3. Ugrijte veću teflonsku tavu te je poprskajte s malo kokosovog ili maslinovog ulja. Na umjerenoj vatri popržite burgere dok ne postanu zlaćani i čvrsti, sveukupno oko 4-6 minuta.

burger od spinata

Objavljeno 29.11.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
10
0
Podijeli s prijateljima!