Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ako bismo jesen morale zamisliti na tanjuru, vjerojatno bi izgledala ovako nekako poput ovog jela – šarena i puna mirisa i okusa. Uz to, zar batat nije najbolja jesenska namirnica? Toliko je mogućnosti koje nudi, a ovoga smo ga puta odlučile iskombinirati s meksičkim začinima u genijalan brzinski (i vegetarijanski) ručak!
Sastojci:
- oko 1 kg batata
- 2 rajčice
- 1 konzerva (400 g) kukuruza
- 1 limeta
- 1 konzerva (400 g) zelene leće / ili oko 150 g sirove, koju onda prethodno trebate namočiti i skuhati
- 2 žlice koncentrata rajčice (pasta, obično iz one tube)
- nekoliko chili papričica
- začini po želji: sjeckani peršin, sol, papar, kajenski papar, crvena paprika...
- žlica maslinovog ulja
- 120 g vrhnja
- 50 g jogurta
Priprema:
Batate ogulite i prerežite po pola, po dužini, izbodite vilicom te stavite peći u pećnicu zagrijanu na 220 °C. Pecite oko 25-30 minuta. Dok se batat peče, rajčice narežite na sitne kockice i pomiješajte s ocijeđenim kukuruzom. Dodajte im koricu i sok pola limete, sjeckani peršin i sol i papar.
Leću isperite i ocijedite te ju dinstajte na malo maslinovog ulja oko 3 minute. Dodajte pastu od rajčica te ostatak korice i soka limete, začinite kajenskim paprom, crvenom paprikom i solju te chili papričicama. Podlijte s oko 2 dl vode te kuhajte još 5-7 minuta.
U manjoj zdjelici pomiješajte vrhnje i jogurt s malo soli i papra. Kad se batati ispeku, još ih malo izdubite vilicom, dodajte umak od leće i salatu od rajčice i kukuruza te prelijte umakom od jogurta i vrhnja. Najbolje je poslužiti dok su batati još topli.
Objavljeno 20.11.2021.