Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

3 recepta za visokoproteinske, niskokalorične waffle

Image

Waffli su karakterističan kolač koji se peče u posebnim kalupima koji smjesu stišću s obje strane, kako bi se dobili uzorci s kockastim utorima za namaz i punjenje.

Waffli se jedu diljem svijeta, ali najkarakterističniji su u europskim zemljama Belgiji, Francuskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj. Samo u Belgiji postoji nekoliko desetaka vrsta waffla.

Kod pripreme waffla uvijek se možete igrati punjenjima i premazima, ali i za same waffle postoje stotine različitih recepata za njihovu pripremu. Mi vam predlažemo pripremu visokoproteinskih, a niskokaloričnih waffla.

Vanilijini proteinski waffli

Sastojci:

Sve sastojke pomiješajte i umutite da se sljube. Zagrijte pekač za waffle i izlijte smjesu pa poklopite., Pecite kao i klasične waffle, oko 4 minute. Ovisno o proteinima koje koristite, ali ova smjesa sadrži oko 5-6 g ugljikohidrata, oko 18 g proteina i oko 10 g masti.

Waffli s cimetom

Sastojci:

Sve sastojke pomiješajte i umutite da se sljube. Zagrijte pekač za waffle i izlijte smjesu pa poklopite., Pecite kao i klasične waffle, oko 4 minute. Ovisno o whey proteinima koje koristite, ali ova smjesa sadrži oko 5 g ugljikohidrata, oko 35 g proteina i oko 5 g masti.

Proteinski waffli s jogurtom

Sastojci:

Sve sastojke pomiješajte i umutite da se sljube. Zagrijte pekač za waffle i izlijte smjesu pa poklopite., Pecite kao i klasične waffle, oko 4 minute. Ovisno o whey proteinima koje koristite, ali ova smjesa sadrži oko 33 g proteina i 4 grama ugljikohidrata te 7 g masti.

Čime nadjenuti waffle? Ovisno o potrebama za kalorijama, vaše proteinske waffle možete nadjenuti posnim sirom, namazom od aronije, maslacem od kikirikija ili badema, tahini namazom ili jednostavno - voćem. 

U slast!

Objavljeno 27.07.2015.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!