Jedinstvena prilika: do 42% popusta na odabrane trake za trčanje

Smije li se na keto prehrani piti mlijeko?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ako tek planirate krenuti s provedbom keto prehrane, vjerojatno imate niz pitanja o namirnicama za koje niste sigurni smijete li ih konzumirati. Mlijeko je jedna od namirnica za koju smo dobili niz upita: Smijem li piti mlijeko ako sam na keto dijeti?

U nastavku pronađite odgovor.

Je li mlijeko keto namirnica?

Mnogi će, gotovo automatski pomisliti da je mlijeko keto namirnica, posebno ono punomasno. No, uz masti, mlijeko može imati oko 5 g ugljikohidrata na 100ml pa ga se svakako savjetuje izbjegavati ako se na ketogenoj prehrani ili dijeti.

No, srećom, osim kravljeg mlijeka, na tržištu je dostupan čitav niz drugih mlijeka iz različitih izvora među kojima su neki keto „podobni“.

mlijeko

Bademovo mlijeko

Upravo je bademovo mlijeko najčešća zamjena za kravlje mlijeko kod osoba koje su na ketogenoj prehrani. Može ga se kupiti u svim većim supermarketima hranom, a i svaki malo bolji restoran ili kafić osim običnog, nudi i bademovo mlijeko za vašu omiljenu kavu.

Pripazite prilikom kupovine da se radi o mlijeku bez dodanih šećera jer se tada više ne radi o keto varijanti.

Kokosovo mlijeko

Nezaslađeno kokosovo mlijeko je pri vrhu najboljih keto inačica mlijeka. Provjerite prilikom kupovine da se radi o proizvodu u koji nije dodan šećer te uživajte u mlijeku bez brige da će vas izbaciti iz ketoze.

mlijeko

Koja mlijeka izbjegavati na keto prehrani?

Osim kravljeg mlijeka, ako ste na keto prehrani trebate izbjegavati i rižino i zobeno mlijeko jer su one gora varijanta i od kravljeg mlijeka.

U 100 ml rižinog mlijeka ima gotovo 10g ugljikohidrata, dok se u zobenom nalazi nešto više od 5 grama. Sojino mlijeko se također penje u ugljikohidratima kao i zobeno pa ni njega ne preporučujemo konzumirati ako ste na keto prehrani.

Recept: Keto čokoladno mlijeko

Sastojci:

  • 200 ml kokosovog ili bademovog mlijeka
  • 2 žlice nezaslađenog kakaa u prahu (kupi OVDJE)
  • Stevija, po želji (kupi OVDJE)

Postupak:

Sve sastojke ubacite u blender ili shaker i dobro izmiksajte da se razbiju sve grudice. Uživajte u ovom napitku, koji po vašoj želji, može biti topao ili hladan.

mlijeko

Objavljeno 14.11.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!