Pravi vitamini za najbolji seks
Lifestyle

Pravi vitamini za najbolji seks

Ako vam je seksualni život siromašan, a glavni krivac tomu je vaša bolja polovica, počnite mu pripremati hranu od namirnica bogatim željezom i različitim vitaminima.

seks

Premda neki još uvijek sumnjaju u moć afrodizijaka, činjenica je da oni postoje i zaista djeluju. Seksualnu želju potiču hormoni, međutim određene namirnice također pomažu u tome. Ako vam je seksualni život siromašan, a glavni krivac tomu je vaša bolja polovice, počnite mu pripremati hranu od namirnica bogatim željezom i različitim vitaminima. Vjerujte, u spavaćoj sobi će biti jako veselo...

Vitamin C

Za kvalitetan seksualni odnos važna je dobra cirkulacija i normalna razina hormona što se svakako može postići konzumacijom mahunarki, cjelovitih žitarica, te voća i povrća bogatog vitaminom C. Žene u takvim situacijama moraju jesti više zelenog povrća koje sadrži puno vitamina i minerala. Takve namirnice štite reproduktivne organe i poboljšava njihovu funkciju.

Vitamin E

Ovaj vitamin najviše pomaže u rješavanju seksualnih problema. Godinama se zna da ulja iz sjemenki suncokreta, lješnjaka, oraha i kikirikija pozitivno djeluju na seksualnu moć. Dakle, uvečer pred televizorom grickajte kikiriki jer nakon toga kada legnete u krevet pretvoriti ćete se u pravu zavodnicu kojoj vaš partner jednostavno neće moći odoljeti.

Željezo

Anemičnim osobama u krvi nedostaje željeza, a to je jedan od razloga smanjene seksualne želje. Kako bi ponovno s nestrpljenjem iščekivali kada ćete s partnerom zabavljati u spavaćoj sobi, konzumirajte hranu bogatu željezom. Jedite više mesa, ribe i zeleno povrće.

Cink

Osim što potiče seksualnu želju, cink poboljšava i kvalitetu sperme. Namirnice bogate cinkom su morski plodovi, naročito školjke koje su od davnina poznate kao jaki afrodizijak. Jetrica, jaja, lješnjaci i grah također su bogati cinkom.

Pored svih ovih namirnica morate znati da alkohol i cigarete smanjuju seksualnu želju. Osim toga, alkohol smanjuje kvalitetu sperme. Nikotin sužava arterije i mogućnost postizanja erekcije vremenom je jako mala. Žene pogotovo ne bi trebale piti velike količine alkohola jer alkohol smanjuje razinu estrogena te one zbog toga manje uživaju u seksualnim igricama. Ako se želite više seksati, smanjite konzumaciju zasićenih masti jer začepljuju krvne žile i otežavaju cirkulaciju.

Izvor: nacional.hr

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Ljetne igre: sve što morate znati o seksu u vodi! x 7
    Razmišljamo li o seksu, na pamet nam padaju pojmovi kao što su vlažno, sklisko i toplo. To može navesti na zaključak da je voda idealno okruženje za seks, no nije baš tako. Ljudi samo u filmovima bez ...
  • 100 posto prirodno: hrana kao najjači afrodizijak x 10
    Maksimum koncentracije testosterona muškarac postiže u 26 godini, pa nije čudo što u tim godinama pripadnici jačeg spola imaju višak seksualne energije, no želite li da vaš seksualni život i poslije t...
  • Seks dijeta koju morate isprobati! x 11
    Žudite za više akcije? Par poteza vilicom i vi i vaša partnerica osvojit ćete seks-zgoditak! Arterije zagušene plakom smanjuju protok krvi, što stvara poteškoće ako želite postati i ostati kruti.
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 08.10.2009
Piše:
A. B.