Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Budite fit i postanite bolji ljubavnik!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Svi časopisi za muškarce nas opsjedaju savjetima kako postići ljepše, mišićavo tijelo, koje će biti predmet žudnje svake ljepotice u prolazu. I mi ćemo dodati nekoliko mudrosti kako biste se bolje osjećali i imali bolji seks.

Na području spolnosti puno više koristi izdržljivost nego sirova snaga. Još veće značenje ima nadzor vlastitog tijela. Puno mišića to ne donosi samo po sebi.

Seks

Većina ljudi uopće nije svijesno svog tijela. Pojedinci ga obično postanu svijesni tek kada počne boljeti. Kod spolnosti su važna prije svega dva sklopa - jedan je namijenjen izdržljivosti i fitnessu, a drugi vlastitom užitku.

Snažne noge

Noge nose najsnažnije mišiće u tijelu. Ipak, najčešće ne koristimo njihov potencijal. Budući da kod nožnih mišića tražimo kompromis između izdržljivosti i snage, preporučujemo vježbe za oboje. Princip je vrlo jednostavan.

Vježbe za snagu su one gdje pokrećemo mišić pod velikim opterećenjem kraće vrijeme, a izdržljivost donose vježbe kod kojih pokrećemo mišiće pod manjim opterećenjem s velikom frekvencijom duže vrijeme.

Težina tijela, što je nose noge, za njih je baš pravo opterećenje ako nismo ekstremno debeli. Svi sportovi koji uključuju trčanje, plivanje, skakanje (skijanje) potpuno su dovoljni za to da i u krevetu možete bez problema izdržati duže vrijeme.

Seks u stojećem položajuSnažne noge su dobrodošle kod stojećih položaja, čučećih (gdje žena kleči na sve četiri, a tip iza nje je u malo višem čučnju) i klečećih. Pokušajte izdržati u čučećem položaju 5 minuta. Pokušajte 2 minute. Ako vam se noge tresu već nakon 30 sekundi, zadnji je čas da se pokrenete i počnete jačati svoje nožne mišiće.

Mišići leđa i trbuha

Mišići leđa i trbuha uvijek su 'u paketu', kao i ostali parovi mišića u tijelu. Smjestite se u misionarski položaj, naslonite na ruke i počnite. Boli, peče nakon 1 minute? Ona vas zajaši, ležite na leđima i želite je zagrliti, ali se ne možete dignuti do nje?

To će biti dobar pokazatelj da vaši trbušni mišići nisu na razini svog zadatka. Kod trbušnih mišića je jednako tako dovoljno opterećenje vašeg vlastitog tijela.

Dobri stari trbušnjaci su najbolje rješenje, bitni su broj ponavljanja i ustrajnost. Prije svega ne očekujte vizualna čuda. Vježbe za trbušne mišiće će ojačati mišiće, no masno tkivo će ostati ako trening nećete kombinirati s aerobnim treningom.

Važno je da jednaki broj vježbi radite i za leđa, što će vam vrlo brzo popraviti držanje i također doista vizualno 'popraviti' vaš izgled. Najzadovoljnija će biti vaša partnerica, kada nakon pola minute nećete šapnuti: 'Meni se jako sviđa kada si ti gore...'

Nadzor nad mišićima

Ništa ne pomaže ako ste jaki kao vol, a svoju snagu ne znate kontrolirati. Kontrolu tijela možemo umotati u vrlo nerazumljive tajnovite koncepte, iako je stvar vrlo jednostavna. Kontrola započinje s disanjem.

Svaka se fizička aktivnost potpuno izmijeni ako pazimo na svoje disanje. Pravilo je opet vrlo jednostavno. Kada mišić napnemo udahnemo, kada mišić opustimo izdahnemo. Disanje mora biti duboko i kontrolirano, nadzor disanja se oslanja na prepone.

Budući da prepone nisu mišići, kontroliramo ih trbušnim mišićima. Odatle termin 'trbušno disanje'. To prenesite u praksu i za vrijeme seksa. Duboko kontrolirano disanje će vam pomoći da bolje kontrolirate užitak, a ujedno ne kvari niti ne umanjuje užitak. Ponekad ga čak i poveća.

Izvor: dnevnik.hr

Objavljeno 25.11.2009.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!