Klikni i iskoristi do 30% popusta na fitness kardio sprave

100 posto prirodno: hrana kao najjači afrodizijak

Image

Maksimum koncentracije testosterona muškarac postiže u 26 godini, pa nije čudo što u tim godinama pripadnici jačeg spola imaju višak seksualne energije, no želite li da vaš seksualni život i poslije toga ostanite isti...prvo posegnite u frižider!

Afrodizijak

Gotovo da nema civilizacije koja kroz povijest nije imala recepte za pojačavanje seksualne moći ili izazivanje neodoljive partnerove privlačnosti. Od davnina se pojedinoj hrani pripisuju magična svojstva afrodizijaka. Maksimum koncentracije testosterona muškarac postiže u 26 godini, pa nije čudo što u tim godinama pripadnici jačeg spola imaju višak seksualne energije. Kada se razina testosterona smanjuje, opada i želja za seksom. Naime, u grupu najmoćnijih afrodizijaka spadaju pčelinji proizvodi, a njihova konzumacija pojačava seksualnu želju.

Med je bogat različitim organskim kiselinama, kao što su vinska, jabučna, mravlja... U medu i polenu (cvjetni prah) otkriveno je 37 elemenata. Med obiluje kalijem, natrijem, kalcijem, magnezijem i fosforom. Pored ostalih, polen sadrži i silicij, sumpor i mnoge druge elemente. Za potenciju je od izuzetnog značaja kalcij, za čiju resorpciju je neophodan magnezij, mineral koji inače regulira psihičku ravnotežu.

Med kao afrodizijak

Matična mliječ (proizvod je mladih pčela radilica) je također bogat mineralima. Sadrži čak i elemente kao što su zlato, i cink, koji je značajan za kontrolu hormona. Med, polen i matična mliječ bogati su i vitaminima. U medu, polenu i matičnoj mliječi ima najviše vitamina C, tiamina (B1), piridoksina (B6), nikotinske kiseline (B5), pantotenske kiseline (B8), biotina (H) i folne kiselina (Bc). Folna kiselina je od posebnog značaja za stvaranje estrogenih hormona i iskorištavanje bjelančevina.

Ukoliko niste ljubitelj meda, pripremite "ljubavne kuglice" od sezama i meda koje sadrže kalij, magnezij, vitamin E (vitamin plodnosti) i vitamin F, kao i kalcij, fosfor i lecitin. Sezam je bogat proteinima, čak za 50 posto više od mesa. Prema istraživanjima u SAD-u, više od dvije trećine ženske populacije je već poslije šest tjedana terapije „ljubavnim kuglicama" pokazalo prve znake „ozdravljenja". Žene su postale bolje raspoložene i seksualno aktivnije.

Ako imate problema s potencijom isprobajte tretman medom. Najbolje je med uzimati sa cvjetnim prahom u odnosu 5:1. Može se kombinirati i s mliječi. Najbolja i najefikasnija kombinacija je kilogram meda, 50 g polena i 10 g mliječi. Preporučuje se i čaj od ružmarina zaslađen medom koji, pored poboljšanja cirkulacije, jača i potenciju, uz to štiti organizam od infekcije. Stari recept za bolju potenciju, svakako je kombinacija oraha i meda.

Izvor: nacional.hr

Objavljeno 06.06.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!