NOVA Fitness.com.hr trgovina u Zagrebu - 15% popusta na sve do kraja mjeseca!

Ovo je 10 najčitanijih tekstova iz 2020. godine!

Image

2020. godina je po mnogočemu bila posebna i svakako će mnogima biti nezaboravna. Godina je to koronavirusa, ali i kućnih treninga, treninga na otvorenom, ali i procvat čitave industrije online trenera i treninga vođenih preko različitih aplikacija.

Budući da se radi o godini koju je obilježila bolest, kod mnogih se probudila svijest o važnosti redovne fizičke aktivnosti i njezinih dobrobiti na jačanje imuniteta. Uz zatvorene fitness centre, mnogi su se u 2020. godini okrenuli i treninzima na otvorenom i trčanju, pa je i to pojam koji je bio jako tražen. Ipak, kao i ranijih godina, i dalje su jako tražene teme o mršavljenju, ali i zdravi recepti.

Kao i svake godine, prosinac je vrijeme inventure godine na izmaku, a u našem slučaju to je vrijeme i objave najčitanijih članaka.

citanost

U nastavku vam donosimo popis 10 najčitanijih tekstova objavljenih na Fitness.com.hr-u i preporučujemo da ih pročitate, ako dosad niste!

1. 8 savjeta: Kako smršavjeti ako ne vježbate i ne želite držati dijetu?

Mnogima su redovna tjelesna aktivnost i provedba dijete nemogući, unatoč tome što zaista imaju jaku želju skinuti višak kilograma. No, nemojte gubiti nadu! Donosimo vam 8 jednostavnih promjena u vašim životnim navikama kojima možete potaknuti gubitak viška kilograma i doseći željenu tjelesnu težinu. (pročitaj više)

2. Mršavljenje kod žena iznad 40: Savjeti i upute kojih se trebate držati

Mršavljenje je uvijek teško, nema tu puno rasprave. No, mršavljenje kod žena starijih od 40 godina ima dodatnu otegotnu okolnost – hormonalne promjene. Unatoč svim preprekama, žene koje su navršile 40 također mogu doseći svoju željenu tjelesnu težinu. Donosimo vam popis savjeta koji će vam pomoći da i nakon svojeg 40. rođendana dosegnete željenu kilažu i formu. (pročitaj više)

3. Stariji od 40 i trčanje: Savjeti i upute stručnjaka

Prema nekim podacima, osobe starije od 40 godina koje se odlučuju za neku fizičku aktivnost jako često biraju upravo trčanje. No, s obzirom da trčanje ima značajan utjecaj na mišiće i zglobove, prije početka trčanja treba povesti računa o nekim čimbenicima koji mogu utjecati na ukupno zdravlje te osigurati da trčanje bude što sigurnije. U članku vam donosimo savjete i upute stručnjaka kako bi vaše trčanje bilo ugodno i sigurno. (pročitaj više)

4. Koliko treba hodati da bi se mršavjelo?

Mnogima koji se žele riješiti viška kilograma, hodanje je aktivnost koju žele uključiti u svoj dnevni raspored kako bi potaknuli topljenje masti i smanjenje broja na vagi. No, koliko treba hodati na dan da bi hodanje imalo učinka na proces mršavljenja? (pročitaj više)

hodanje

5. 7 koraka kako da u 7 dana izgubite 5 kilograma

Trebate li u jako kratkom vremenu izgubiti više kilograma morate se striktno držati zacrtanoga plana. Često se ovakve dijete provode prije nekog bitnog događaja poput vjenčanja ili neke druge prigode, pa su u takvom kratkom periodu sigurne. (pročitaj više)

6. Brzi fit kolač od sira i borovnica

Pred vama je jednostavan i u punom značenju riječi „fit“ kolač, ne sadrži šećere, ima puno proteina i zdrave masti. Možete ga jesti kao doručak, ali i kao međuobrok ili desert. U kojem god ga trenutku budete jeli, uživat ćete u svježini i sočnosti. (pročitaj više)

7. WHO: Ovo su najčešći simptomi koronavirusa (COVID-19)

COVID-19 je infekcija donjeg respiratornog trakta, što znači da se većina simptoma osjeća u prsima i plućima. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je popis najčešćih simptoma zabilježenih kod dosad zaraženih osoba. (pročitaj više)

8. Donosimo izračun: Koliko kalorija troši trčanje?

Trčanje se smatra aktivnošću koja troši puno kalorija i koja će pomoći u ostvarenju cilja. Da biste stekli dojam o ukupnoj potrošnji kalorija, donosimo 3 moguća scenarija i kalorijsku potrošnju u svakom od njih za osobe različite težine. (pročitaj više)

trcanje

9. Gubitak masnoća kod žena - 3 greške koje nesvjesno radite

U članku se fokusiramo na tri najveće predrasude oko metoda gubljenja kilograma kako biste bar znali kako izbjeći greške koje bi vas mogle stajati dugoročnog uspjeha i još bitnije, samog zdravlja. (pročitaj više)

10. Ovo su najbolje dijete za 2020. godinu (keto na dnu!)

Analiza imena „Najbolje dijete“ donosi činjenice i poredak 35 dijeta rangiran prema nizu kriterija, od utjecaja na zdravlje do doprinosa gubljenju kilograma. (pročitaj više)

Objavljeno 29.12.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!