Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Opustite mišiće i priuštite si masažu!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uobičajenim metodama postizanja zdravijeg načina života poput dijeta i vježbanja možemo pridodati i onu neizostavnu - masažu. Koliko je masaža bitna za zdravije tijelo i duh govori nam njezina povijest i kulture u kojima se primjenjivala i u kojima živi, u različitim oblicima sve do danas. U prilog njezinoj svrhovitosti govori nam najviše blagostanje i olakšanje prije svega koje osjećamo odmah i nekoliko dana nakon nje, a s učestalim ponavljanjem podižemo kvalitetu života na viši nivo.

Zasigurno već imate poneko iskustvo s odlascima na masažu pa ste upoznati s njezinim blagotvornim učincima, a ako ste se tek odlučili upoznati s njima na pravom ste putu da svome tijelu priuštite ljekovit tretman koji će izbrisati mnoge vaše boljke. Rezultati se puno brže postižu kada je masaža ciljana, odnosno kada primjenjujemo pravu masažu za određeni problem.

Masaža za "mršavljenje"

Masaža za mršavljenje prije svega se izvodi u specijaliziranim kozmetičkim salonima i nekim zdravstvenim ustanovama u svrhu poboljšanja kvalitete života. Najvažnije je stimuliranje drenažnih točaka i poboljšanje cirkulacije kako bi se aktivirala izmjena tvari iz stanica.

Suvremeni način života, odnosno mnogo sjedenja, malo bavljenja sportom i nezdrava prehrana koja se sastoji prvenstveno od fast fooda, pržene hrane, slatkiša i gaziranih pića, a nedovoljno vode, uzela je svoj danak i rezultirala bolešću modernog doba – celulitom.

Masaže se u današnje vrijeme sve više izvode različitim kozmetičkim uređajima i ručnim masažerima, ali ništa nije toliko učinkovito kao ruke stručnih masera koji najpreciznije razbijaju naslage celulita i masnog tkiva. Ovakva se masaža najčešće potpomaže raznim eteričnim uljima čija aroma i ljekovito djelovanje pomaže u postupku mršavljenja, kremama protiv celulita i za razbijanje masnih naslaga na bazi kofeina koji pomaže izlučivanje tekućine, te specijalnim abrazivnim smjesama kojima se postiže efekt pilinga i time poboljšavaju cirkulaciju.

Masaža je samo jedno od sredstava za borbu protiv ukorijenjenog celulita i masnih naslaga, stoga ne možemo očekivati da će nam pomoći ako nastavimo nezdravo jesti i premalo se kretati.

Masaža za bolne dijelove tijela

Problemi sa bolnim i ukočenim mišićima toliko su učestali, naročito među sportašima, sportašima početnicima, ali doživio ih je i svatko tko je spavao u nepovoljnom položaju pa osjeća posljedice, od nepravilnog držanja tijela, pogrešnog ustajanja, dugog sjedenja pred ekranom kompjutera na radnom mjestu ili kod kuće i mnogih drugih svakodnevnih situacija kojima smo izloženi.

Sportske ozljede tretiraju najbolje profesionalni fizioterapeuti koji imaju iskustva u "prstima" i koji su, prije svega, školovani za postupanje s takvim ozljedama. Prilikom takve masaže tretira se najviše određeni, bolni dio tijela, čak u nekoliko navrata dok se mišić ne oporavi.

Ovakve masaže, parcijalne, najčešće ne traju više od pola sata, katkad je dovoljno, primjerice za lakšije ozljede kao što je istegnut vrat, napraviti nekoliko stručnih poteza vratom i glavom kako bi se sve sredilo. Posljedice istegnuća najčešće neće nestati odmah, već nakon nekoliko dana kad se mišić "ohladi" i dođe k sebi.

Masaža za opuštanje

Nije potrebno spominjati kolikom smo stresu izloženi svaki dan; počevši od onog u prometu pa na poslu, pa u trgovinama; lošim vijestima prilikom gledanja vijesti zatrpani smo redovito, a začarani se krug zatvara navečer kad legnemo pa nas ulovi nesanica zbog pretrpljenih šokova.

Rješenje je – masaža. Zaputite se u salon koji nudi aromaterapiju uz laganu glazbu i iscjeliteljske ruke omiljenog masera/ke ili se zaputite na hidromasažu uz zvukove valova i zavijanje galebova da na nekih 45 minuta do sat vremena zaboravite gdje ste i mislima se zaputite na neku plažu gdje nema problema.

Prilikom hidromasaže također se mogu koristiti eterična ulja čije se djelovanje pojača posredstvom vodene pare koja ih raspršuje oko vas. Njihovo djelovanje utječe na vaše emocije, poboljšava raspoloženje, a ljekovito djelovanje utječe na rad organa, živčanog sustava i rad hormona. Nakon ovakve masaže osjećat ćete se preporođeni, a s vremenom ćete postati ovisni o njoj.

Masaža dlana i stopala

Odavno je poznato da se na dlanovima i tabanima nalaze točke svih organa u tijelu čije masiranje pospješuje njihovo djelovanje. Stoga, nemojmo se iznenaditi kad se masažom i stimuliranjem Hedovih zona na šaci ublažavaju bolovi u kičmi, problemi sa sinusima i cirkulacijom. Najčešće će vam prije masaže napraviti piling kako bi se odstranile mrtve stanice kože, namakanje ruku u vodi bogato aromatičnim uljima i vitaminima kako bi se stimulirala koža te pripremile refleksne zone za masažu. Masažu ruku ili stopala se potpomaže kremom na bazi ljekovitih biljaka ili vitamina, kao i druge masaže.

Eto, nagovaramo vas da si priuštite masažu barem jednom mjesečno, ako ne i češće kako biste poboljšali tonus mišića, popravili držanje, pomogli zdravlju i jednostavno, bolje se osjećali.

Objavljeno 01.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!