VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Nikako da se riješimo tog celulita

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Najbolji rezultati u tretiranju problema debljine i celulita postižu se kombinacijom nekoliko različitih metoda!

Prekomjerna tjelesna težina jedan je od vodećih problema modernog doba. Poput epidemije poprima sve veće veće razmjere. Prema broju stanovnika koji boluju od pretilosti, upravo su najrazvijenije zemlje vodeće.

Najčešći uzroci te "bolesti" s jedne su strane neredovita i nepravilna prehrana - brzi i visokokalorični obroci bogati zasićenim mastima i ugljikohidratima, premalo voća i povrća bogatog vlaknastim tvarima, a s druge strane, nedovoljna fizička aktivnost, svakodnevni stres, hormonalni poremećaji i nezaobilazna genetska predispozicija.

Uz to što narušava estetiku, debljina povećava rizik za nastanak različitih bolesti - od endokrinih i kardiovaskularnih do zloćudnih. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, visoki krvni tlak i šećerna bolest češći su 3-4 puta kod pretilih osoba. Kao posljedica povećane tjelesne težine u 80 % žena javlja se celulit. Ono što ohrabruje jest činjenica da se za svaki izgubljeni kilogram život produljuje za četiri mjeseca.

Da bismo se othrvali tom problemu i poboljšali opće stanje organizma, treba voditi računa o tome što jedemo i kad jedemo. Bit je pravilne prehrane u održavanju ključnih hormonalnih sustava, tj. uspostavljanje hormonalne ravnoteže. Dokazano je da redovitim obrocima i pravilnim izborom namirnica doržavamo optimalnu razinu inzulina u krvi i tako sprječavamo debljanje.

Preporučuje se pet dnevnih obroka, tri glavna i dva međuobroka. Idealno bi bilo da između pojedinih obroka ne prođe više od dva do tri sata kako bi se spriječilo naglo izlučivanje inzulina u krv kao jednog od ključnih hormona odgovornih za stvaranje masnih naslaga.

Svaki obrok trebao bi sadržavati sve nurijente (ugljikohidrate, bjelančevine i masti). Znači, nije poželjno izbacivati pojedine nutrijente nego jesti manje rafiniranih namirnica, posebice onih koje sadržavaju velike količine šećera i zasićenih masti. Drugim riječima, treba preferirati puno voća i povrća, neljuštenih žitarica, laganijeg mesa, više riba, čašu dobrog crnog vina, a od masti koristiti biljna ulja dobivena hladnim prešanjem (maslinovo, bučino).

Treba izbjegavati previše zasoljenu hranu jer natrij iz soli zadržava tekućinu koja se nakuplja u međustaničnim prostorima i otežava cirkulaciju, pridonoseći stvaranju celulita vidljiva u obliku jastučastih nakupina.

Pijenje puno tekućine ubrzava metabolizam, potiče rad bubrega i omogućuje preuzimanje viška tekućine, tj. održava procese izmjene tekućina. Pri mršavljenju pomažu i specijane čajne mješavine koje pospješuju metabolizam i čiste tijelo od toksina, otpadnih tvari i slobodnih radikala.

Pomoć iz kozmetičkog studija

Najbolji rezultati u tretiranju problema debljine i celulita u kozmetičkom studiju postižu se kombinacijom nekoliko različitih metoda, od manuelnih do preparativnih i aparativnih.

Elektrostimulacija je elektroterapijski tretman visokokvalificiranim aparatom koji putem niskofrekventnih struja djeluje na razgradnju masnog tkiva i celulita, mišićima vraća tonus i čvrstoću, potiče perifernu mikrocirkulaciju i otklanja narančinu koru. Mišićne kontrakcije potiču se putem elektroda koje se postavljaju na ciljane (problematične) dijelove tijela s nakupinama masnog tkiva i celulita.

Ako se tijelo prethodno ili nakon elektrostimulacije tretira određenim preparatom za drenažu ili se nanese anticelulitna krema, pojačava se razgradnja masnog tkiva jer je prodiranje preparata brže i bolje.

Kombinira se i aromaterapija bandažama, metoda koja se temelji na toplo-hladnom učinku aromatičnih zavoja. Glavne supstance su termoaktivna ulja koja djeluju na snižavanje unutarnje temperature i tako stimuliraju tijelo na potrošnju dodatne energije. Učinak je višestruk - razgradnja masnih stanica i celulita, limfna drenaža i vidno poboljšanje elastičnosti i tonusa kože.

Anticelulitna ručna masaža je vrlo učinkovita metoda kojom poboljšavamo poremećenu mikrocirkulaciju, stimuliramo metabolizam i limfni sustav te ubrzavamo izlučivanje otpadnih tvari. Pomaže ubrzanom i poboljšanom prodiranju aktivnih supstanca iz anticelulitnih krema i drenažnih ulja.

Limfna drenaža je neizostavan tretman svakog programa mršavljenja i uklanjanja nepoželjnog masnog tkiva. Njome se potiče optok limfe u tijelu i tako ubrzava otplavljivanje toksina i otpadnih tvari iz organizma. Kolajući cijelim tijelom, odnosno otpadne tvari i odlaže ih u limfne čvorove smještene u određenim zonama po tijelu koji služe kao filteri.

Tijekom tretmana stimuliraju se upravo te zone (točke) kako bi se ubrzao optok. Može se izvoditi ručno ili pomoću aparata za limfnu drenažu.

Forum: Celulit vježbe, anticelulitne kreme, savjete za uklanjanje celulita i ostalo pročitajte u glavnoj temi - Celulit.

Objavljeno 10.10.2006.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!