Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Vježbe za core i stražnjicu s pilates loptom (video)

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Pilates lopta je jedan od rekvizita koji je pronašao mjesta u mnogim domovima. Ne samo da se radi o fitness rekvizitu kojim možete odraditi kompletan trening, već ga možete koristiti i umjesto stolice. Primjerice, stručnjaci savjetuju sjedenje na pilates lopti umjesto stolice oko 60 minuta na dan jer ono zahtjeva angažiranje posturalnih mišića prilikom sjedenja. Sve duže moglo bi biti kontraproduktivno i više vas umarati ili stvarati bolove u mišićima corea.

Vježbe za core i stražnjicu s pilates loptom

Korištenjem pilates lopte možete odraditi trening za mišiće corea i stražnjice kojim ćete postići bolje držanje, ali i olakšati svakodnevne aktivnosti poput dugotrajnog sjedenja ili stajanja na poslu te ispraviti loše držanje. Mišići corea su odgovorni za posturu našeg tijela, a njihova snaga i čvrstoća čuva nas od bolova u leđima, posebno u lumbalnom dijelu kralježnice od kojih pati većina osoba koje rade uredske poslove.

Za trening su vam potrebni pilates lopta i podloga, a budući da vam treba malo prostora, ovaj trening možete odraditi bilo gdje, od vlastitog doma, balkona, plaže ili ureda.

Vježbe za core i stražnjicu s pilates loptom

Trening se sastoji od 4 vježbe koje se izvode u krug. Vježbe izvodite u 3 kruga, jednu za drugom, bez pauze između pojedinih vježbi. Pauza među krugovima je 30 sekundi.

  1. Plank (izdržaj) na lopti - 30 sec
  2. Plank (izdržaj ) s naizmjeničnim podizanjem noge -15 sec svaka noga
  3. Privlačenje koljena prema prsima - 10 ponavljanja
  4. Podizanje stražnjice u vis na ravne noge (pike) -  8 ponavljanja

Napomena: Tijekom izvođenja vježbi potrebno je paziti na stabilnost ramenog obruča te lumbalnog dijela kralježnice. Također, pazite kako ne bi došlo do rotacije kukova pri podizanju jedne noge s lopte.

Pravilno izvođenje navedenih vježbi pogledajte u videu:

Više video treninga pogledajte na Fitness.com.hr YouTube kanalu. Pozivamo sve FITovce da se pretplate (subscribe) na naš YouTube kanal kako bi dobili obavijest na e-mail kada postavimo novi trening video! Svakodnevno ćemo stavljati savjete, video treninge i vježbe, zdrave recepte i sve ostalo što bi moglo biti interesantno našim posjetiteljima.

Slobodno sugerirajte u komentarima što bi svakako trebali snimiti i što bi vam moglo biti zanimljivo.

Objavljeno 15.05.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!