Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Donosimo trening: Kako se pripremiti za haljine otvorenih leđa i rukava?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Želite li osvježiti vježbe kojima oblikujete triceps i leđa upravo ovim vježbama to možete i postići. Uz nekoliko novih pokreta i položaja ciljano mišićje ćete aktivirati iz drugačijeg kuta i time iznenaditi svoje mišiće.

Ovaj trening bit će odličan za one koji žele lijepo oblikovati skupine leđnih mišića i stražnju stranu nadlaktice. Zbog velikog broja ponavljanja i malih težina ovo je repetitivni način kontrakcije.

ljetoMišići leđa i triceps imaju sve veću ulogu u održavanju pravilnog držanja. Zbog sjedilačkog načina života javlja se pogrbljeno držanje tijela koje osim što uzrokuje probleme prvenstveno u vratnom dijelu kralježnice, narušava i izgled i opći dojam o nekome. Ljudi koji su izrazito pogrbljeni, ostavljaju dojam nesigurnosti i anksioznosti.

U treningu sam koristila utege dvije različite težine. Za triceps preporučujem utege manje težine, jer je i sam mišić manji, dok za leđa možete koristiti i dvostruku (pa i više) težinu utega u odnosno na težinu utega za triceps.

ljeto

U vježbama se izmjenjuju vježbe za leđa i triceps. Obratite pažnju na okretanje ručnog zgloba i način podizanja utega, da bi obuhvatili što više dijelova i različitih mišića u mišićnoj skupini leđa i tricepsa. Svaka vježba uglavnom zahtijeva promjenu položaja ili ima neki dodatak koji aktivira i druge mišićne skupine, osim tzv. glavne, odnosno ciljanje mišićne skupine.

Pojedina vježba traje 40 sekundi, a između svake vježbe je 10 sekundi odmora. U tih 10 sekundi prikazana je najava ili uputa za sljedeću vježbu, da bi se mogli pripremiti, promijeniti položaj ili promijeniti utege.

Ukupno je 10 vježbi, a ukupno trajanje vježbi je nešto više od 8 minuta. Vježbe izvodite na zagrijano i pripremljeno tijelo. Predlažem dinamični oblik zagrijavanja sa štapom.

Izvođenjem svake vježbe po 30 sekundi pripremate mišiće ramena, unapređujete mobilnost ramena i pridonosite mogućnosti pune kontrakcije mišića leđa i tricepsa.

Video s vježbama pogledajte ovdje:

Objavljeno 26.05.2023.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!