Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Atraktivni 30-minutni trening za cijelo tijelo

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Za trening koji slijedi treba vam samo jedna šipka s potrebnom težinom ili jedan par bučica. Trening kombinira vježbe za aktivaciju mišića gornjeg i donjeg dijela tijela, a naglaskom na povećanje jakosti, ali i uz koristi za kardiovaskularno zdravlje.

Tijekom cijeloga treninga, aktiviran će vam biti cijeli core što daje dodatnu vrijednost ovome treningu.

prednji cucanj

Kako se izvodi ovaj trening?

Trening započnite s kratkim zagrijavanjem, možete odraditi 3x30 sekundi jumping jacks ili preskakanja vijače, a potom krenite s glavnim dijelom tijela.

Glavni dio treninga se sastoji od 5 vježbi koje se izvode u dionicama od 30 sekundi nakon čega slijedi 30 sekundi pauze i sve se izvodi u 3 kruga. Nakon svakoga kruga, uzima se 1 minuta pauze.

Nakon što ste odradili 3 kruga, uzmite 1 minutu pauze, pa odradite finisher s mountain climbersima (penjačima): 20 sekundi radite, 10 sekundi odmarate, i tako odradite 3 kruga.

Trening završite s hlađenjem.

Vježbe u treningu su kako slijedi:

  1. Prednji čučanj
  2. Uski sklek
  3. Bočni iskorak
  4. Jednoručno veslanje u pretklonu
  5. „Bicikl“ trbušnjaci

+

Finisher: Mountain climbers

Vježbe iz ovog treninga pogledajte u galeriji:

Opis vježbi iz treninga

1. Prednji čučanj

Ovaj čučanj možete izvoditi sa šipkom ili bučicama. Radi držanja težine ispred tijela, dodatno su vam aktivirani mišići corea i ramena, uz noge koje se redovno aktiviraju s čučnjem.

2. Uski sklek

Ova varijanta čučnja je nešto teža od one klasične, a aktivacija je dijelom s prsa prebačena na tricepse, uz angažman corea i nogu. Tijekom vježbe aktivirajte core i održavajte liniju tijela ravnom u svakom segmentu pokreta.

3. Bočni iskorak

Bočni iskorak povećava jakost mišiće stražnje strane natkoljenice, kvadricepse i gluteuse, dok dolazi do istezanja aduktora na opruženoj nozi. Pazite na aktivan core i održavanje leđa ravnima.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

4. Jednoručno veslanje u pretklonu

Radi se o učinkovitom horizontalnom povlačenju koje aktivira i mišiće core radi održavanja pozicije tijela i stabilnosti. Ovo je vježba koja značajno pomaže u ujednačavanju nejednakosti u jakosti po stranama tijela.

5. „Bicikl“ trbušnjaci

Ova vježbe se fokusira na duboke trbušne mišiće i bočne trbušne mišiće. Pripazite da tijekom vježbe ne krivite i povlačite vrat, a ramena odvajajte od površine aktiviranjem mišića trbuha.

Finisher: Mountain climbers

Ovo je pliometrijski pokret z aktivaciji gornjeg dijela tijela koji će poboljšati izdržljivost, povećati jakost corea i izgraditi snažna ramena.

Objavljeno 13.05.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!