Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

7 aktivnosti na otvorenom kojima možete ispuniti slobodno vrijeme tijekom ljeta

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ljeto je idealno razdoblje za uživanje u lijepom vremenu i aktivnostima na otvorenom. Iskoristite popodne za šetnju gradom ili parkom ili iskoristite vikend i isplanirajte jednodnevni izlet na jednu od brojnih lokaciju koje čine našu zemlju predivnom i posebnom.

Ovisno o tome gdje živite odabrat ćete aktivnosti koje vam više odgovaraju, posjet nekakvom lokalnom parku prirode ili izletištu na koje planirate već duže vrijeme otići ali uvijek se nešto ispriječi ili ćete radije provesti dan u šetnji i upoznavanju nekog povijesnog grada ili slične znamenitosti.

Zbog načina i brzine današnjeg života puno stvari ni ne primijetimo u svojoj okolini, a vrijedne su spomena i uživanja u njima. Stoga nemojte samo pustiti slobodno vrijeme da prođe neiskorišteno već isplanirajte konkretnu aktivnost na otvorenom i uživajte.

Kako bismo vam malo pomogli u odabiru pripremili smo 7 prijedloga aktivnosti koje možete raditi.

Šetnja prirodom

Kad imate potrebu za promjenom krajolika, odlazak u šetnju prirodom može biti pravi pogodak. Ne samo da ćete promijeniti okružje u kojem se većinu vremena nalazite, pogotovo ako živite i radite u velikom gradu, već i ovakav oblik aktivnosti može biti jako opuštajući i pomoći vam u uklanjanju nakupljenog stresa.

To ne mora nužno značiti da morate otići na neku lokaciju gdje nikada niste biti, već i kraća šetnja po obližnjem parku ili uz jezero može imati opuštajući učinak na vas.

Kampiranje u dvorištu

Vlasnicima dvorišta ova ideja bi se mogla svidjeti. Ako ste ljubitelj kampiranja i aktivnosti na otvorenom, a godišnji odmor još uvijek nije na vidiku, organizirajte kampiranje u vlastitom dvorištu. Postavite šator, pripremite mjesto na kojem možete napraviti logorsku vatru i provedite večer na otvorenom uz zvijezde i svoje bližnje.

Djeci će se ovo posebno svidjeti jer će to biti nešto novo za njih, bez obzira na to što se nalazite u dvorište u koje se igraju svaki dan.

Sport i tjelesna aktivnost

Trčanje je jedna od najpopularnijih sportskih aktivnosti koje možete provoditi na otvorenom. Nekima će doći kao odličan ispušni ventil nakon napornog dana, na druge trčanje može djelovati umirujuće jer se fokusiraju na svoje disanje, dok treći opet vole trčanje baš zbog trčanja.

Ako volite vrijeme provoditi vani, a želite mu dati nekakav smisao u obliku tjelesne aktivnosti, odaberite trčanje, rolanje, vožnju biciklom ili nekakav natjecateljski oblik aktivnosti, kao što su cestovne, trail ili trekking utrke, ili orijentacijsko trčanje, koje polako sve više dobiva na popularnosti.

Istražite grad u kojem živite

Često od kuće do posla i trgovine ili sličnih lokacija koje često posjećujete uvijek idete istim putem. Međutim grad u kojem živite sigurno ima za ponuditi svoje zanimljivosti kojih možda niste ni svjesni da se nalaze u vašoj okolini.

Idući put kad odlučite otići u šetnju krenite putem kojim nikada ne idete, upoznajte dio grada u koji nikada ne idete. Tko zna, možda ćete pronaći kakvo zgodno mjesto za otići na večeru ili piće s društvo ili ćete pronaći vaše novo omiljeno mjesto na koje doći i u miru i tišini samo uživati.

Svima nam je potrebno takvo mjesto u životu.

Uzgojite vrt

Još jedna od pogodnosti vlastitog dvorišta, možete u jednom dijelu napraviti prostor u kojem ćete posaditi malo povrća i cvijeća koje će vam promijeniti izgled vrta, a usput ćete imati uvijek svježe povrće.

Naravno, vrt zahtijeva i određenu brigu, ali osigurat će vam više vremena na otvorenom, a vjerujemo da ćete biti uistinu ponosni na sebe kada uberete prve plodove vašeg vrta. Vrtlarenje na neke ljude djeluje opuštajuće i nakon dugog dana u uredu sa smiješkom na licu ulaze u vrt provjeriti što danas treba napraviti.

Ako nemate dvorište, vrt je moguće zasaditi i na balkon, ako ste dovoljno maštoviti i imate prostora, vaš balkon u tren oka možete pretvoriti u mali vrt.

Planinarenje i izleti

Aktivnosti koje zahtijevaju malo više planiranja, ali donose tako puno dobrih osjećaja, pomažu u opuštanju i izbacivanju loših misli iz vas, planinarenje ili odlazak na izlet odličan su način kako iskoristiti dan na otvorenom.

Boravak u prirodi pozitivno djeluje na tijelo i duh, stoga ni ne čudi što se sve više planinarskih staza uređuju u svim dijelovima Hrvatske. Danas zaista možete gdje god se nalazili bez problema pronaći brojne planinarske staze koje će vas odvesti do prelijepih pogleda za koje ćete pomisliti da su iz kakve bajke.

Osim planinarenja, naša zemlja obiluje brojnim prirodnim, povijesnim i kulturnim dobrima koje se isplati pogledati i uživati u njima. Izaberite nešto što će vama i vašim bližnjima biti zanimljivo kako biste potaknuli stvaranje lijepe navike za vašu obitelj.

Zabavite se

Koliko god možda zvuči smiješno, sjetite se djetinjstva, sigurni smo da ste sigurno provodili vani puno više vremena nego danas, posebice tijekom ljetnih praznika. Uživali ste u sunčanim danima u društvu prijatelja, smišljali ste razne igre i načine kako se zabaviti.

Naravno, ne morate raditi sve što se radili dok ste bili djeca, ali uvijek postoji stvari koje vas mogu zabaviti dok ste vani. Vlasnici pasa ili roditelji ovdje neće morati previše razmišljati jer su i djeca, a i većina pasa sami po sebi puni energije te će svojom živahnosti i vas potaknuti na zabavu.

A ponekad je dovoljno samo vidjeti druge oko vas kako se zabavljaju da vam izvuku osmijeh na lice.

Objavljeno 07.07.2023.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!