Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Jednostavno
4 osobe
30min
Naslov govori sve.
Sastojci:
- 100 g datulja
- 230 g lješnjaka
- 40 g kokosovog ulja, otopljenog i prohlađenog
- 100 g tamne čokolade bez šećera
- 200 ml mlijeka (običnog, kokosovog ili zobenog)
- 1 žlica arome vanilije
- Prstohvat soli
- 35 g mljevenog kokosovog čipsa ili kokosovog brašna
Priprema:
- Datulje namočite u mlaku vodu i ostavite tako oko sat vremena pa ocijedite.
- 100 g lješnjaka i otopljeno kokosovo ulje stavite u jači blender te blendajte dok ne dobijete što glađu pastu. Vjerojatno ćete morati par puta isključiti blender i sastrugati smjesu prema oštricama, budite ustrajni dok ne dobijete pastu.
- Ocijeđene datulje zasebno izblendajte u blenderu, s polovicom mlijeka, da se one skroz usitne i povežu. Sada im dodajte pastu lješnjaka pa sve zajedno izblendajte s aromom vanilije, prstohvatom soli i ostatkom mlijeka, da dobijete glatku smjesu.
- Čokoladu natrgajte na manje komadiće pa otopite na pari uz miješanje. Maknite s pare, prohladite miješajući minutu, pa dodajte izblendanu smjesu lješnjakove paste i datulja. Dodajte i 30 g samljevenih lješnjaka te mljeveni kokosov čips ili brašno. Sve izmiješajte da se poveže pa stavite u hladnjak na 1-2 sata, da se stisne tako da možete lakše valjati kuglice.
- Dok se smjesa hladi, ugrijte pećnicu na 175°C. 50 g lješnjaka stavite u lim za pečenje obložen papirom te stavite u ugrijanu pećnicu na 10 minuta, protresajući lim par puta tijekom pečenja. Pečene lješnjake stavite u čistu krpu te ih “izrulite” tako da im se oguli kožica. Ostavite da se ohlade. Preostali dio lješnjaka (za valjanje kuglica) usitnite ili sameljite.
- Od ohlađene smjese između dlanova valjajte kuglice te u svaku kuglicu utisnite po jedan oguljeni lješnjak. Kuglice uvaljajte u mljevene lješnjake, složite na dasku obloženu papirom za pečenje te stavite u hladnjak na još 3 sata. Do posluživanja držite u hladnjaku.
Objavljeno 04.09.2019.