OTVORENA PRVA FITNESS.com.hr TRGOVINA U ZAGREBU // KLIK ZA DETALJE!
.

Zdraviji Ferrero Rocher

Image
Jednostavno
4 osobe
30min

Naslov govori sve.

ferrero rocher

Sastojci:

ferrero rocher

Priprema:

  1. Datulje namočite u mlaku vodu i ostavite tako oko sat vremena pa ocijedite.
  2. 100 g lješnjaka i otopljeno kokosovo ulje stavite u jači blender te blendajte dok ne dobijete što glađu pastu. Vjerojatno ćete morati par puta isključiti blender i sastrugati smjesu prema oštricama, budite ustrajni dok ne dobijete pastu.
  3. Ocijeđene datulje zasebno izblendajte u blenderu, s polovicom mlijeka, da se one skroz usitne i povežu. Sada im dodajte pastu lješnjaka pa sve zajedno izblendajte s aromom vanilije, prstohvatom soli i ostatkom mlijeka, da dobijete glatku smjesu.
  4. Čokoladu natrgajte na manje komadiće pa otopite na pari uz miješanje. Maknite s pare, prohladite miješajući minutu, pa dodajte izblendanu smjesu lješnjakove paste i datulja. Dodajte i 30 g samljevenih lješnjaka te mljeveni kokosov čips ili brašno. Sve izmiješajte da se poveže pa stavite u hladnjak na 1-2 sata, da se stisne tako da možete lakše valjati kuglice.
  5. Dok se smjesa hladi, ugrijte pećnicu na 175°C. 50 g lješnjaka stavite u lim za pečenje obložen papirom te stavite u ugrijanu pećnicu na 10 minuta, protresajući lim par puta tijekom pečenja. Pečene lješnjake stavite u čistu krpu te ih “izrulite” tako da im se oguli kožica. Ostavite da se ohlade. Preostali dio lješnjaka (za valjanje kuglica) usitnite ili sameljite.
  6. Od ohlađene smjese između dlanova valjajte kuglice te u svaku kuglicu utisnite po jedan oguljeni lješnjak. Kuglice uvaljajte u mljevene lješnjake, složite na dasku obloženu papirom za pečenje te stavite u hladnjak na još 3 sata. Do posluživanja držite u hladnjaku.

ferrero rocher

Objavljeno 04.09.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti