Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Zdraviji kruh s gotovo ništa ugljikohidrata i puno proteina koji morate probati

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
90min

Volim te zdravije verzije kruha i uvijek kad ih napravim traju mi po par dana jer eventualno u jednom obroku u danu posegnem za kojom kriškom. Ovo što vam danas donosim je keto verzija kruha s bademovim i malo kokosovog brašna i jako puno proteina iz bjelanjaka.

Savjetujem da za pripremu ovog recepta kupite tekuće bjelanjke u tetrapaku jer vam je to vjerojatno zgodnije nego potrošiti čak 12 jaja koliko će vam trebati za dobiti željenu količinu bjelanjaka.

kruh

Sastojci:

  • 115 g bademovog brašna
  • 30 g kokosovog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 360 ml bjelanjaka (to je količina iz oko 12 jaja)
  • 75 maslaca

Preporučeni dodatni sastojci, po želji:

  • 1,5 žlice eritrita
  • 1/4 žličice ksantan gume (poboljšat će teksturu)
  • 1/4 žličice vinskog praška za pecivo (za lakše umutiti bjelanjke)

kru

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu za 160 stupnjeva. U kalup za pečenje kruga stavite papir za pečenje. Stavite ga dovoljno da viri iznad stranice, da vam bude lakše kruh izvaditi iz kalupa kad bude gotov.
  2. Pomiješajte bademovo  i kokosovo brašno, prašak za pecivo, eritrit, ksantan gumu i sol.
  3. Potom dodajte otopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  4. U većoj posudi umutite jaja i vinski prašak za pecivo (ako ga koristite) dok ne dobijete čvrsti snijeg.
  5. Polovicu snijega dodajte smjesi brašna pa promiješajte. Potom smjesu jaja i brašna dodajte u preostali snijeg i nježno umiješajte da zadržite pjenastu strukturu.
  6. Smjesu istresite u kalup za krug i poravnajte po vrhu. Po želji po vrhu možete posuti malo sezama.
  7. Pecite oko 40 minuta dok po vrhu ne dobijete lijepu smeđu boju. Potom smjesu prekrijte aluminijskom folijom i pecite još 30-45 minuta dok kruh po vrhu ne bude čvrst.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi pa tek tad izvadite iz kalupa i po potrebi narežite.

Objavljeno 17.04.2023.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti