Domaće i zdravo: Zapečene punjene paprike

Image

Ručak kojeg će voljeti mlađi i stariji, fitness entuzijasti ali i oni koji to nisu, zahtjevne i one manje zahtjevne papalice. Spoj povrća i mesa u ovoj kombinaciji je odličan, ukusan i vrlo zanimljiv, nama se svidio na prvu. Fora ideja za večeru ili obiteljski ručak.

punjene paprike

Sastojci (za 3 osobe):

  • 450 g nemasne mljevene junetine
  • 280 g zamrznutih listića špinata
  • 1 srednje velika tikvica
  • 1 luk
  • Malo maslinovog ulja
  • 75 g kus-kusa
  • 1 jaje
  • 1 žličica origana
  • Sol, papar
  • 3 veće crvene paprike
  • 600 g sjeckanih rajčica iz konzerve
  • 80 g mrvljenog feta sira

punjene paprike

Priprema:

  1. Špinat ostavite da se odmrzne pa ga ocijedite. Tikvicu naribajte na krupniji ribež, a luk sitno nasjeckajte. Paprike prerežite na pola, ostavljajući im zeleni stručak. Izvadite sve sjemenke i odrežite bijele dijelove iznutra.
  2. U dubljoj tavi ugrijte malo ulja, propirjajte luk dok se ne počne raspadati, a zatim popržite meso dok ne postane smećkasto, oko 10 minuta. Dodati zatim ribane tikvice, kus kus i špinat te sve pirjati oko 10 minuta, podlijevajući u par navrata s malo vode ako tekućine nestane. Začiniti solju, paprom, origanom, maknuti s vatre te ohladiti miješajući.
  3. Pećnicu ugrijati na 190°C. Jaje razmutiti u zdjelici, a kad se smjesa malo prohladila (da se jaje ne zgruša), umiješati ga u smjesu. Tako pripremljenu smjesu napuniti u polovice paprika.
  4. U kalup za pečenje veličine oko 25x22 cm staviti rajčice, poprskati s malo maslinovog ulja te posuti solju i paprom. Na umak tj. rajčice posložiti pripremljene paprike jednu do druge. Preko svake paprike namrviti malo feta sira i po želji ribanog parmezana. Peći oko 30-40 minuta, po potrebi pokrivajući aluminijskom folijom pred kraj da površina ne zagori. Poslužiti toplo, preliveno umakom od rajčice na kojem su se paprike pekle.

punjene paprike

Objavljeno 09.11.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
4
0
Podijeli s prijateljima!