Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Zakamuflirajte kelj i napravite od njega ukusne popečke

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
2 osobe
45min

Ako kelj nije namirnica koja je učestala na vašem meniju, vrijeme je da to promijenite. Čak i ako vam nije toliko omiljena, možete je spretno zakamuflirati - i to u obliku popečaka.

Upravo to učinila sam i sama neki dan kad nisam znala što bih s njim, a bome nisam imala ni odgovor zašto kelj taj dan uopće kupila.

Guglajući, pronašla sam sjajan recept koji sam potom isprobala. Mogu vam samo reći da sam dobila odlične popečke koje zbilja vrijedi pripremiti. Pojela sam ih i uz njih složila još jednu mini salatu. Bome, fino sam se najela. 

Sastojci:

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Zobene pahuljice prelijte vrelom vodom i pustite da upiju. Kelj operite i izrežite na kockice. Prokuhajte ga kratko i iscijedite.

Luk prodinstajte na maslinovom ulju, pa mu dodajte kelj. Začinite (sol, papar, curry) i dinstajte ga kratko, pa kad se malo prohladi dodajte zobene, palentu, sir i jaja.

Sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a zatim grabite žlicom, oblikujte rukama i valjajte u smjesu sezama i krušnih mrvica.

Slažite na pleh obložen prethodno papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta dok popečci ne porumene.

Objavljeno 25.01.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti