Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

3 recepta za proteinske krafne

Image

Iako se krafne tradicionalno jedu u vrijeme poklada, mnogima su upravo krafne među najdražim slasticama. No, ako razmišljate o kupnji onih napravljenih po tradicionalnim recepturama imajte na umu da će one sigurno ugroziti vašu formu: napravljene su od bijelog brašna i pečene u dubokoj masti.

No, što ako krafne mogu biti pripremljene i na zdraviji način?

Donosimo vam tri recepta za zdrave krafne koje možete jesti bez brige. Zbog oblika kalupa, krafne na slikama su u obliku "američkih" krafni (donuts), ali možete ih oblikovati i kao "naše", obične krafne:

Čokoladne krafne s maslacem od kikirikija

cokoladne krafne

Sastojci:

Krafne:

Glazura:

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke za krafne dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Smjesu izlijte u kalupe za krafne i stavite peći. Pecite 15-ak minuta. odnosno dok čačkalica kojom probijete krafnu nije suha.

Kad su gotovi, izvadite i ostavite da se hladi. U to vrijeme pomiješajte sastojke za glazuru (osim čokoladnih mrvica) pa premažite svaku krafnu po vrhu. Pospite čokoladne mrvice.

Krafne s jabukama i lanenim sjemenkama

cimet krafna

Sastojci:

Postupak:

Jabuku naribajte, a lanene sjemenke sameljite. Sve sastojke pomiješajte pa smjesu istresite u kalupe za krafne. Pecite na 160 stupnjeva oko 20 minuta. Kad su gotovi, ostavite da se hladi pa pospite nekim sušenim voćem ili cimetom.

Proteinska krafna od batata

krafne batat

Sastojci:

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke osim čokolade i istresite u kalup za krafne. Pecite oko 20 minuta na 175 stupnjeva, pa kad su krafne gotove izvadite i ohladite. Prelijte po vrhu otopljenom tamnom čokoladom.

Objavljeno 16.02.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!