Besplatna dostava za sve rekvizite i fitness sprave! Iskoristi super priliku

Sočni kolač od jagoda i zobenog brašna

Image
Uz malo truda
4 osobe
35min

Okej, prve jagode smo već ulovili nekoliko puta i uvjerili se da su sasvim dobre. Sada je stiglo vrijeme za kolač s jagodama.

Ovaj mi je, moram priznati, jedan od dražih. Nije pretežak, sočan je, bogat jagodama i sve skupa vrlo ukusan.

Super je i kad vam se najave gosti, a vi ih ipak poželite dočekati s kolačem uz kavu. A ono što me najviše veseli jest i kad se probudim ujutro i pronađem još koji. Što je vrlo rijetko, ali zato još i slađe. 

Sastojci:

Za tijesto:

Za nadjev:

Priprema: 

Narežite jagode na ploškice pa ih zajedno s agavinim sirupom i chia sjemenkama pirjajte desetak minuta u poklopljenoj tavi.

U međuvremenu u posudi pomiješajte sve namirnice kako biste dobili tijesto: zobeno brašno, samljevene bademe, agavin sirup, zgnječenu bananu, vodu i sodu bikarbonu. Sve skupa dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Pripremite potom srednji pleh i premažite ga malo kokosovim uljem. U pleh potom stavite dvije trećine tijesta, izgladite ga i preko njega stavite nadjev od jagoda.

Vrh kolača pospite preostalim tijestom. Kolač zatim pecite oko 25 minuta na 170°C. Kad je gotov, pustite da se ohladi i narežite ga. Možete ga poslužiti i uz kuglicu kakvog sladoleda.

Objavljeno 15.04.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti